ΟΜΙΛΙΕΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

18.06.2014

Τοποθέτηση στη συζήτηση επί της αρχής των άρθρων και των τροπολογιών και ψήφιση στο σύνολο του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης για την προστασία όλων των προσώπων από αναγκαστική εξαφάνιση και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις», 18/6/2014 δυτερολογία

Με έκπληξη άκουσα και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς να προσπαθεί να δώσει και αυτός μια σημειολογική ερμηνεία, άλλης κατεύθυνσης βέβαια, στην παρουσία δύο Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και στη μαρτυρία τους στη συγκεκριμένη διαδικασία.
Κύριε Πρόεδρε και κύριε Υπουργέ, θεωρώ ότι ή θα σεβαστούμε το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος και των νόμων και θα αποδεχθούμε άπαξ διά παντός σε αυτήν την Αίθουσα ότι όπου υπάρχει διαδικασία στην οποία προβλέπεται παρουσία και κατάθεση μαρτύρων είναι καθήκον και τιμή του πολίτη να συμμετέχει με όποιο περιεχόμενο της μαρτυρίας του κρίνει και δεν μπορεί να επικρίνεται γι’ αυτό ή αφήνουμε να έρπει –σας ξαναλέω- θανάσιμο πλήγμα στον πυρήνα των δικαιωμάτων, στον πυρήνα του νομικού μας πολιτισμού.
Σας καλώ ξανά να το σταματήσετε τώρα αυτό το πράγμα. Να μην ξανακουστεί εδώ μέσα επίκριση, χωρίς να αποδοκιμαστεί δεόντως, για την παρουσία οποιουδήποτε πολίτη ως μάρτυρα σε διαδικασία η οποία από το Σύνταγμα και τους νόμους προβλέπει μάρτυρες. Δεν μπορεί να επικρίνεται κανείς γι’ αυτό. Αν συνεχίσει αυτό το πράγμα –το είπα και πριν- συνιστά εκφοβισμό μαρτύρων. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό για ένα Σώμα σαν το ελληνικό Κοινοβούλιο, δηλαδή, να γίνεται χωρίς σχολιασμό απόπειρα εκφοβισμού μαρτύρων.
Ευχαριστώ.

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16