ΟΜΙΛΙΕΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

27.06.2014

Τοποθέτηση-εισήγηση στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στη συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3528/2007) – Επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων και άλλες διατάξεις». 27/6/2014 (δευτερολογία)

Αν κατάλαβα καλά, σκοπεύετε να μην στερήσετε από τους ατυχείς υποψηφίους την αίσθηση της έκπληξης. Μας είπατε, ότι παρά τα όσα θα περιλαμβάνονται στα προεδρικά διατάγματα, θα επιφυλάσσεται κάθε φορά ο αρμόδιος Υπουργός μαζί με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να βγάλουν μία ΚΥΑ, ενόψει της προκήρυξης και να αλλάξουν τα απαιτούμενα προσόντα. Υπό ποιες συνθήκες θα βγαίνει αυτή η ΚΥΑ, αν κατάλαβα καλά;
Να το διευκρινίσετε αυτό. Θα βγαίνει ενόψει της προκήρυξης η ΚΥΑ, που θα αλλάζει τα προσόντα; Πότε θα βγαίνει; Μόλις βγει το προεδρικό διάταγμα θα έρχεται για να το διορθώσει; Θα βγαίνει με προοπτική κάποιων χρόνων; Πότε θα βγαίνει και με τι θα ασχολείται που δεν θα το καλύπτει το προεδρικό διάταγμα; Άρα, αυτό δεν θα είναι αναρτημένο σε αυτά που θα διαβάσουμε. Την έκπληξη θα την έχουμε εμείς.
 Επίσης, την έκπληξη για τους υποψηφίους επιμένετε να την επιφυλάσσει η επιτροπή που θα τους εξετάζει στη δομημένη συνέντευξη, για την οποία και πάλι μας είπατε τη θεωρία, ότι θα εξετάζεται ούτε λίγο, ούτε πολύ ο χαρακτήρας των υποψηφίων, που πρέπει να εμπνέει. Και η ΟΚΕ το σχολιάζει αυτό και λέει ότι εσείς θέλετε «χαρακτηριολογικά» τεστ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ (Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης): Η ΟΚΕ δεν έχει το αλάνθαστο. Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών είναι η ΟΚΕ, αλλά δεν σημαίνει ότι ό,τι λέει είναι «ευαγγέλιο».
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ (Εισηγήτρια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.): Δεν έχει το αλάνθαστο, αλλά είναι ένα θεσμοθετημένο συμβουλευτικό όργανο.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ (Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης): Υπάρχει διεθνής πρακτική. Πείτε μου μία Δημόσια Διοίκηση, που να έχει τη μοριοδότηση και το χαλαρό σύστημα που έχουμε εμείς..
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ (Εισηγήτρια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.): Δεν έχει το αλάνθαστο, αλλά είναι ένα θεσμοθετημένο συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας και έχω κάθε δικαίωμα να το επικαλούμαι.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ (Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης): Και εγώ να μην το δέχομαι.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ (Εισηγήτρια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.): Όσο είστε Κυβέρνηση, ναι.
Αυτά που ζητάτε είναι τεστ χαρακτήρα, τα οποία δεν πρόκειται να τα έχετε. Ηγέτες που να εμπνέουν αναζητά ο κόσμος όταν ψηφίζει και βγάζει πολιτικούς αρχηγούς. Δεν είναι αυτά τα προσόντα που απαιτούνται από κάποιον, που θέλουμε να βγάζει με συνέπεια και με γνώσεις σε πέρας μία διευθυντική θέση στη Δημόσια Διοίκηση.

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16