ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΠΙΚΑ

14.09.2018

ΔΗΛΩΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ

https://www.syriza.gr/logos/logo_syriza.gif
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΛΩΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ
 
Σέρρες, 14 Σεπτεμβρίου 2018
Άλλη μια προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και απόδοσης στην κυβέρνηση προθέσεων αντίθετων με τη διακηρυγμένη της βούληση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες, μεταφερόμενη από πόλη σε πόλη. Παρ΄ όλο που από τη σύσταση της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (Υπερταμείο), ύστερα από σκληρή διαπραγμάτευση, είναι γνωστή η διαφορά της από το ΤΑΙΠΕΔ, κάποιοι ακόμη προσποιούνται ότι την αγνοούν:
Το ΤΑΙΠΕΔ σύμφωνα με το νεοφιλελεύθερο πνεύμα των προηγούμενων κυβερνήσεων είχε σκοπό αποκλειστικά την πώληση των ακινήτων του δημοσίου που περιερχόταν σε αυτό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πώληση και επανενοικίαση στη συνέχεια του κτιρίου της Ελληνικής Αστυνομίας στις Σέρρες.
Σε τελείως διαφορετικό πνεύμα η ΕΕΣΥΠ έχει σκοπό την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου συμπεριλαμβανόμενων και των ακινήτων και την απόδοση όποιων εσόδων που αυτά μπορούν να αποφέρουν. Τα υπόλοιπα τα διασαφηνίζει από τις 12/9/2018 ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στη δήλωσή του, η οποία ισχύει για τις Σέρρες όπως και για τα Χανιά:
"Πολλή φασαρία για το τίποτα. Με πρόσφατη απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής μεταβιβάστηκε στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο) το σύνολο των ακινήτων του Δημοσίου, κατ’ εφαρμογή του νόμου (ν. 4389/2016). Στον ίδιο νόμο, όμως, προβλέπεται ρητά και η επιστροφή των ακινήτων που έχουν ιδιαίτερο πολιτιστικό, ιστορικό ή περιβαλλοντικό ενδιαφέρον. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η πλειοψηφία των ακινήτων του Δήμου Χανίων. Στο Υπερταμείο θα παραμείνουν αποκλειστικά ακίνητα που προσφέρονται αποκλειστικά για εμπορική αξιοποίηση. Προκαλεί κατάπληξη ότι κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις ακόμα και σε μία τόσο απλή και σαφή γραφειοκρατική διαδικασία. Πρέπει να είναι πραγματικά απελπισμένοι…".
 
 
 
Αφροδίτη Σταμπουλή
Βουλεύτρια Σερρών ΣΥΡΙΖΑ

Συνεντεύξεις

05.09.2018

Συνέντευξη στο ρ.σ ΚΟΚΚΙΝΟ για την ανάκληση του τίτλου του Επίτιμου Δημότη Σερρών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακούστε τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο
 
https://soundcloud.com/vqkdjbjmsrmb/lykesas-stampouli-060918-1

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail afro-sta@otenet.gr  astampouli@parliament.gr
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16