ΔΡΑΣΕΙΣ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

16.06.2017

Αντιπροσωπεία της Βουλής επισκέφτηκε τις φυλακές Χαλκίδας

Πηγή: left.gr

Αντιπροσωπεία της Βουλής επισκέφτηκε τις φυλακές Χαλκίδας

Επίσκεψη στις Φυλακές Χαλκίδας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής. Συγκεκριμένα το σωφρονιστικό κατάστημα υποδέχτηκε τους Βουλευτές Κοζομπόλη Παναγιώτα, Σταμπουλή Αφροδίτη, Φωτήλα Ιάσωνα, Γκιουλέκα Κωνσταντίνο, Καραγκούνη Κωνσταντίνο, Καβαδέλλα Δημήτριο, καθώς και τη Βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου.

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι Βουλευτές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον διευθυντή, το προσωπικό και τους έγκλειστους πολίτες για την κατάσταση που επικρατεί στο σωφρονιστικό κατάστημα διαμορφώνοντας άποψη για τις ενέργειες που μπορούν να γίνουν ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές Χαλκίδας.

Η εικόνα των φυλακών στη Χαλκίδα έχει βελτιωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες καθώς μειώθηκε ο αριθμός των φυλακισμένων χάρη στο Νόμο Παρασκευόπουλου, παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπερβαίνει τον προβλεπόμενο αριθμό κρατουμένων. Το κύριο πρόβλημα που εντοπίζεται τόσο από το προσωπικό όσο και από τους έγκλειστους, έγκειται στις υπερβολικές καθυστερήσεις εκδίκασης υποθέσεων από την ελληνική δικαιοσύνη είτε αυτές αφορούν προφυλακισμένους είτε όσους πληρούν τα κριτήρια και αιτούνται την αποφυλάκισή τους.

Οι συνθήκες διαβίωσης χαρακτηρίζονται από όλους ανθρώπινες στο συγκεκριμένο κατάστημα. Οι Βουλευτές μάλιστα εξήραν τις προσπάθειες του διευθυντή και των σωφρονιστικών υπαλλήλων για την συντήρηση του κτιρίου, το οποίο αν και πεπαλαιωμένο διατηρείται σε καλή και λειτουργική κατάσταση, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα φαίνεται ότι λαμβάνεται για την τήρηση των κανόνων υγιεινής σε όλους τους χώρους και για την σίτιση των κρατουμένων.

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16