ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΠΙΚΑ

22.07.2016

Δήλωση για το ζήτημα των στρατοπέδων στο Δήμο Σερρών

Δελτίο Τύπου

Αθήνα 22/7/2016

Δήλωση Αφροδίτης Σταμπουλή για το ζήτημα των στρατοπέδων στο Δήμο Σερρών

Πέρα από τις όποιες συμφωνίες ή διαφωνίες για το πνεύμα αξιοποίησης των ανενεργών στρατοπέδων, που διέπει τα σχετικά άρθρα του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όσον αφορά ειδικά στα στρατόπεδα που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Σερρών τα δεδομένα είναι τα εξής: α) Κανένα από αυτά δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μέχρι στιγμής εντασσόμενων στη νεότευκτη Υπηρεσία Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων προς αξιοποίηση με τους όρους που προβλέπει ο νέος νόμος, και ο κατάλογος είναι διαθέσιμος σε κάθε ενδιαφερόμενο.

β) Κατά την 3η συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων στις 13/7/2016 ο Υπουργός κ. Καμμένος αναφέρθηκε στα στρατόπεδα των Σερρών δηλώνοντας ρητά: «Εάν είναι κάτι που ανήκει ήδη στον Δήμο δεν πρόκειται να το διεκδικήσουμε εμείς και αυτά που δίνονται προς εκμετάλλευση είναι απόλυτα καθαρές περιοχές, καθαρά στρατόπεδα, που είναι ξεκαθαρισμένο ότι δεν είναι κληροδοτήματα, που δεν υπάρχει ιδιοκτησιακό καθεστώς, που δεν υπάρχει θέμα δασικό κ.λπ.».

γ) Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και πάλι ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι εκεί όπου υπάρχουν συμφωνίες θα ισχύσουν, και γενικά οι προτάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης θα έχουν προτεραιότητα έναντι των προτάσεων από την ιδιωτική πρωτοβουλία, διότι το νόημα του νομοσχεδίου είναι η δημιουργία οικισμών προς όφελος του προσωπικού. «Δεν θέλουμε εμείς να δημιουργήσουμε επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε.

Με αυτά τα δεδομένα προκαλεί ερωτηματικά ο σάλος που έχει ξεσπάσει στη σερραϊκή κοινωνία τις τελευταίες μέρες γύρω από το ζήτημα. Βέβαια η κοινωνία των πολιτών, με κάθε μορφή έκφρασής της, έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικεί την πρόσβαση στους ανοιχτούς δημόσιους χώρους όπως και στα υπόλοιπα δημόσια αγαθά. Όμως αυτό που δεν πρέπει να ξεχνιέται είναι ότι, όπως αποδεικνύει η κοινωνική εμπειρία, τέτοιου είδους κινηματικές δράσεις δεν είναι δυνατόν να υποκατασταθούν από οποιεσδήποτε βουλευτικές παρεμβάσεις.

 

Αφροδίτη Σταμπουλή

Βουλεύτρια Σερρών ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16