ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΠΙΚΑ

27.04.2016

Δήλωση για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

 
  Ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν και μετά την ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών, όπως και η κυβέρνηση συνολικά έχουν διακηρύξει επανειλημμένα τη βούλησή τους για τη συνέχιση της λειτουργίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, παρόλο που αυτή παραλήφθηκε υπό εκκαθάριση. Η κυβέρνηση έχει στηρίξει τη χρηματοδότηση της ΕΒΖ ακόμα και στο όριο του αποδεκτού   από τους ευρωπαϊκούς κανόνες και συνεχίζει να διερευνά κάθε σχετική δυνατότητα με γνώμονα  τη διασφάλιση των συμφερόντων των ελλήνων τευτλοπαραγωγών και την αύξηση των θέσεων απασχόλησης στη βιομηχανία. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 27 Απριλίου, σε θετικό κλίμα,  συνάντηση της νέας διοίκησης της ΕΒΖ με την διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς, συνάντηση από την οποία δεν ανακοινώθηκαν οριστικές αποφάσεις. Αντίστοιχοι θα είναι και οι στόχοι της συνάντησης με τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού στις 10 Μαΐου, στην οποία καλό είναι να παρευρεθεί όποιος δεν τη θεωρεί περιττή. Δεν μπορούν όμως να γίνουν όψιμοι τιμητές όσοι είναι συνυπεύθυνοι για το «μάδημα» της βιομηχανίας την εποχή των παχιών αγελάδων, για το καίριο πλήγμα στην οικονομική της ευρωστία, που προκάλεσαν οι ολέθριες συμφωνίες περί ποσοστώσεων και για το πέρασμα της ΕΒΖ εν μια νυκτί στην «κακή Αγροτική» ενώ τα δάνειά  της εκχωρήθηκαν στην Τράπεζα Πειραιώς. Όντως ο καθένας οφείλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του, διότι οι υπόλοιποι έτσι και αλλιώς δεν τις ξεχνούμε.
 
 
Αφροδίτη Σταμπουλή
Βουλεύτρια Σερρών ΣΥΡΙΖΑ

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16