ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΠΙΚΑ

25.04.2016

Σιδηροδρομική Εγνατία και Αποκλεισμός του Νομού Σερρών από τη νέα χάραξη Θεσσαλονίκη-Αμφίπολη-Καβάλα

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Αθήνα 25/4/2016
Για τον κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Θέμα: «Σιδηροδρομική Εγνατία και Αποκλεισμός του Νομού Σερρών από τη νέα χάραξη Θεσσαλονίκη-Αμφίπολη-Καβάλα»
H Βουλεύτρια Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή  καταθέτει  προς τον   κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,  ως αναφορά την επιστολή   του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών με θέμα: Σιδηροδρομική Εγνατία και Αποκλεισμός του Νομού Σερρών από τη νέα χάραξη Θεσσαλονίκη-Αμφίπολη-Καβάλα. Στην επιστολή αναφέρεται ότι: «Ως Επιμελητήριο Σερρών διαμαρτυρόμαστε για την παράκαμψη των Σερρών, όπως αυτή διαφαίνεται από την προτεινόμενη νέα χάραξη της μελλοντικής «Σιδηροδρομικής Εγνατίας» Θεσσαλονίκης-Αμφίπολης-Καβάλας, θεωρώντας συμφέρον για τις Σέρρες, τη Δράμα και τις λοιπές πρωτεύουσες Νομών, αλλά και για τον επαγγελματικό και επιχειρηματικό τους γίγνεσθαι, να υπάρχει σύνδεση αυτών με τη Σιδηροδρομική Εγνατία, γιατί μέσω αυτής της οδού θα υπάρξει ανάπτυξη και εξωστρέφεια.» Στην επιστολή τονίζεται ότι «η βελτίωση του υφιστάμενου σιδηροδρομικού δικτύου Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμάχωνας και Στρυμόνας-Δράμα-Αλεξανδρούπολη, με την άμεση υλοποίηση των έργων ηλεκτροκίνησης που δρομολογούνται…» και άλλων έργων που αναφέρονται στην επιστολή. Θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν πιο γρήγορα και με λιγότερο κόστος την καλύτερη και ταχύτερη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών.
Επισυνάπτεται η επιστολή με τα αναφερόμενα σχετικά.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.
 
Η κατατεθείσα βουλεύτρια
Αφροδίτη Σταμπουλή

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16