ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

04.02.2016

Επίδομα Παραμεθορίου

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τους κ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Υπουργό  Οικονομικών
Θέμα: «Επίδομα Παραμεθορίου»
H Βουλεύτρια Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή  καταθέτει  προς τους   κ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και κ. Υπουργό Οικονομικών  ως αναφορά, την επιστολή   της  Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Σερρών με θέμα το «Επίδομα Παραμεθορίου». Στην επιστολή αυτή τονίζεται η ανάγκη να διατηρηθεί το επίδομα παραμεθορίου και για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που πρέπει να εκδοθεί μέχρι τις 31-3-2016 σύμφωνα με τον νόμο 4354-16/12/2015 (άρθρο 19). Στην επιστολή επισημαίνονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Π.Ε. Σερρών καθώς «ο Νομός είναι   από τους φτωχότερους νομούς της Ελλάδας, όπως προκύπτει από το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, αλλά και τις ιδιαίτερα αντίξοες κλιματικές συνθήκες» και αναφέρεται ότι η ενδεχόμενη «κατάργηση του επιδόματος παραμεθορίων, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μέτρο δικαιότερης μισθολογικής πολιτικής, θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εκπαιδευτικοί αλλά και θα επιφέρει άμεσα αρνητικότατες συνέπειες και στην τοπική αγορά».
Επισυνάπτεται η επιστολή με τα αναφερόμενα σχετικά.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.
                                                                                                                         
Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2016
 
Η καταθέτουσα Βουλεύτρια
 
Σταμπουλή Αφροδίτη
 

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16