ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΤΟΠΙΚΑ

15.01.2016

«Συνδεδεμένη Ενίσχυση Ρυζιού»

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Θέμα: «Συνδεδεμένη Ενίσχυση Ρυζιού»
H Βουλεύτρια Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή  καταθέτει  προς τον   κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων   ως αναφορά την επιστολή   του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βαμβακιάς Περιφερειακής Ενότητας Σερρών με θέμα «Συνδεδεμένη Ενίσχυση Ρυζιού». Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού  Συνεταιρισμού «Οι δικαιούχοι της συνδεδεμένης ενίσχυσης ρυζιού είναι οι γεωργοί που καλλιεργούν ρύζι σε επιλέξιμες εκτάσεις, υπό τον όρο ότι παραδίδουν προϊόν σε εμπόρους δημητριακών, μύλους και συνεταιρισμούς αγροτών το αργότερο ως την 28η Φεβρουαρίου του επόμενου από το έτος υποβολής της αίτησης».  Επειδή όμως «ο καθορισμός της 28ης Φεβρουαρίου του επομένου από το έτος υποβολής της αίτησης ως καταληκτικής ημερομηνίας παράδοσης του προϊόντος σε εμπόρους δημητριακών, μύλους και συνεταιρισμούς αγροτών περιορίζει κατά πολύ τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης της τιμής του προϊόντος», αιτείται παράταση της προθεσμίας τουλάχιστον μέχρι την 25η  Απριλίου. Όπως επισημαίνει  η καταληκτική ημερομηνία «δύναται να τροποποιηθεί με απόφαση προέδρου ΟΠΕΚΕΠΕ και κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΠΕΝ.» 
Επισυνάπτεται η επιστολή με τα αναφερόμενα σχετικά.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.
                                                                                                                        
Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2016
 
Η καταθέτουσα Βουλεύτρια
 
Σταμπουλή Αφροδίτη
 

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16