ΔΡΑΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

16.09.2015

Ομιλία στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών στις 16/9/2015

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Χαιρετίζω κι εγώ τη σημερινή μας συγκέντρωση, την ανοιχτή, κεντρική, πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, μια συγκέντρωση που δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα από ό,τι το Γενάρη.

Μπορεί να τα καταφέρει γιατί, παρόλο που οι λίγοι μήνες διακυβέρνησής του ήταν περίοδος μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης, στη διάρκεια αυτής της δύσκολης διαπραγμάτευσης θεσπίστηκαν οι 100 δόσεις και αποποινικοποιήθηκαν οι οφειλές στο δημόσιο και τον ΟΑΕΕ. Στη διάρκεια αυτής της δύσκολης διαπραγμάτευσης έμεινε ανοιχτή η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και βρίσκεται στην τελική της φάση η συμφωνία που θα εξασφαλίσει όχι μόνο την απορρόφηση της παραγωγής ζαχαροτεύτλων της περιοχής, αλλά και τη λειτουργία του εργοστασίου σχεδόν ολόκληρο το χρόνο. Στη διάρκεια αυτής της δύσκολης διαπραγμάτευσης, διασφαλίστηκε η τοποθέτηση της γεφυροπλάστιγγας στον Προμαχώνα, χρόνιο αίτημα του Επιμελητηρίου Σερρών με προφανή συμβολή στην αύξηση των εσόδων του δημοσίου. Στη διάρκεια αυτής της δύσκολης διαπραγμάτευσης απαλλάχθηκαν οι αγρότες από τη φορολόγηση των αποζημιώσεων και των πρώτων 12 χιλιάδων ευρώ των ενισχύσεων, που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το 2013, και παρά τη συμφωνία, που δεν είναι όπως θα θέλαμε αλλά δεν είναι και χειρότερη από τις προηγούμενες, όπως προσπαθούν να μας πείσουν, μετατέθηκε για το 2017 η εφαρμογή των απαιτήσεων των δανειστών, ώστε στο μεταξύ να διαπραγματευτούμε σε πρώτη προτεραιότητα τροποποιήσεις που θα μεταφέρουν τα βάρη των μέτρων σε όσους μπορούν και οφείλουν να τα σηκώσουν. Στη διάρκεια αυτής της δύσκολης διαπραγμάτευσης πραγματοποιήθηκαν 50 προσλήψεις γεωπόνων στον ΕΛΓΑ, που εκκρεμούσαν τρία χρόνια, ώστε να επισπεύδονται οι έλεγχοι και στα πλαίσια αυτής της επώδυνης συμφωνίας, χάρη στη μείωση των απαιτούμενων πρωτογενών πλεονασμάτων, θα διατίθεται μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων του ΕΛΓΑ για πληρωμές. Στη διάρκεια αυτής της δύσκολης διαπραγμάτευσης ολοκληρώθηκε η μελέτη επικινδυνότητας πλημμύρας για τη λεκάνη Στρυμόνα-Αγγίτη, παρόλο που, σύμφωνα με τους όρους της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το ‘14 και ακολουθεί η μελέτη για την αντιμετώπιση του κινδύνου που θα δώσει μακροπρόθεσμη και όχι εμβαλωματική λύση στο πρόβλημα. Στη διάρκεια αυτής της δύσκολης διαπραγμάτευσης δρομολογήθηκαν οι 4000 προσλήψεις στην υγεία και οι 3000 προσλήψεις αναπληρωτών στην παιδεία, συν οι 10000 προσλήψεις εκπαιδευτικών για τα ολοήμερα σχολεία με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ και σας αφήνω να μαντέψετε πού αποσκοπεί η αναταραχή που προκλήθηκε αυτές τις μέρες σε αυτούς τους υπερευαίσθητους χώρους από ενέργειες, που τις χαρακτηρίζει υπερβάλλων ζήλος, για να μην πω κάτι άλλο.

Δε θα συνεχίσω τον κατάλογο για να μην καταχρασθώ άλλο τον χρόνο του προσκεκλημένου ομιλητή μας, όμως αυτά τα δείγματα γραφής νομίζω ότι σας πείθουν σε ποια κατεύθυνση θα διαχειρισθεί μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τη συμφωνία, πώς θα κρατήσει ανοιχτή τη συνεχή διαπραγμάτευση των επώδυνων όρων της και σε ποια κατεύθυνση θα είναι οι λύσεις που θα επιδιώξει. Ακριβώς το αντίθετο από ό,τι έχει κάνει το φθαρμένο πολιτικό προσωπικό το οποίο τολμά να ξαναεμφανίζεται με προσωπείο σωτήρα. Δεν πείθουν κανένα και καλούμε το εκλογικό σώμα να τους τοποθετήσει εκεί που τους αξίζει φέρνοντας στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση.

Καλώ στο βήμα το σύντροφο Νίκο Κοτζιά, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Πειραιά και πρώην υπουργό εξωτερικών, έναν από τους αποτελεσματικότερους υπουργούς εξωτερικών, που υλοποίησε μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, όπως αρμόζει στη χώρα μας. Ο σύντροφος Κοτζιάς έχει το λόγο.
φωτογραφίες 

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16