ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

20.11.2014

Συνεντεύξεις στο left.gr και φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία των σύρων προσφύγων στο Σύνταγμα

Πηγή: left.gr
Συνεντεύξεις στο left.gr και φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία των σύρων προσφύγων στο Σύνταγμα

Εκατοντάδες άστεγοι Σύροι πρόσφυγες (οικογένειες με παιδιά) βρίσκονται από το μεσημέρι της Τετάρτης στη πλατεία Συντάγματος, μπροστά στη Βουλή διεκδικώντας άσυλο και στέγη από τις ελληνικές αρχές.
Το left.gr βρέθηκε εκεί και μίλησε με τους ανθρώπους που διαμαρτύρονται για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει λόγω της στάσης των ελληνικών αρχών.
 Η Βασιλική Κατριβάνου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην Β' Αθήνας
Η Αφροδίτη Σταμπουλή, βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ
σχετικός σύνδεσμος

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16