ΔΡΑΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

22.08.2014

Η Αφροδίτη Σταμπουλή για την επίσκεψη στο Δήμο Αμφίπολης

Πηγή: left.gr
Η Αφροδίτη Σταμπουλή για την επίσκεψη στο Δήμο Αμφίπολης

Δήλωση της Αφροδίτης Σταμπουλή για την επίσκεψη στο Δήμο Αμφίπολης

Οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας, Άννα Χατζησοφιά, μέλος της ΕΕΚΕ πολιτισμού και Σερρών, Αφροδίτη Σταμπουλή, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αμφίπολης, Φιντίας Βελίκης (τέως βουλευτής ΣΥΝ) και κλιμάκιο του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκαν το χώρο των ανασκαφών στο λόφο Καστά Μεσολακιάς του Δήμου Αμφίπολης, όπου ενημερώθηκαν από την προϊσταμένη της ΚΗ Εφορίας Αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη για την πρόοδο των ανασκαφών.

Επιβεβαιώθηκε ότι οι διαστάσεις του μνημείου και τα μέχρι στιγμής ευρήματα προαλείφουν μια ιδιαίτερα σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη για την οποία πέρα από τους αναγκαίους πόρους και την ούτως ή άλλως αξιολογότατη εργασία ολόκληρης της ομάδας απαιτείται και ο αναγκαίος χρόνος ώστε να τεκμηριωθεί επιστημονικά. Εξίσου απαιτείται η εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής που με την επίλυση χρόνιων τοπικών προβλημάτων όπως η λειτουργία του λιμανιού της Αμφίπολης ως καταφύγιο αλιευτικών και τουριστικών σκαφών και η ολοκλήρωση της νέας οδικής σύνδεσης Αμφίπολης-Δράμας θα δώσει ώθηση προς μια πολύπλευρη ανάπτυξη της περιοχής που δε θα ξεπουλά αλλά θα αξιοποιεί την πολιτιστική κληρονομιά με σεβασμό στο περιβάλλον και προς όφελος της κοινωνίας.

Στη συνέχεια οι βουλεύτριες και το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκαν το μουσείο της Αμφίπολης όπου διαπιστώθηκαν τα προβλήματα συντήρησής του και οι ελλείψεις σε προσωπικό, οι οποίες θα γίνονται εντονότερες όσο αυξάνεται η επισκεψιμότητα χάρη στη νέα ανακάλυψη. Στις 2.00 μμ δόθηκε συνέντευξη τύπου στις Σέρρες, ενώ στις 7.30 το απόγευμα, ύστερα από συνάντηση με τοπικούς πολιτιστικούς φορείς στο Ροδολίβος, έδρα του Δήμου Αμφίπολης θα ακολουθήσει παρουσίαση από την Άννα Χατζησοφιά του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τον πολιτισμό. σχετικός σύνδεσμος  

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16