ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

03.07.2014

Επιχορήγηση για αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών

ΑΝΑΦΟΡΑ
 
Προς το Προεδρείο της Βουλής
 
Για τους Υπουργούς: Εσωτερικών
                                    Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
                                    Οικονομικών
                                    Υποδομών και Δικτύων
                                   
 
Θέμα: Επιχορήγηση για αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών
 
Η βουλεύτρια Νομού Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή καταθέτει ως Αναφορά την Επιστολή του Δημάρχου Νέας Ζίχνης με θέμα την επιχορήγηση για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Στην Επιστολή αναφέρεται ότι λόγω έντονης χαλαζόπτωσης με ανεμοστρόβιλο και ισχυρή βροχόπτωση στις 18 Ιουνίου 2014 “προκλήθηκαν τεράστιες καταστροφές στις υποδομές του Δήμου, με αποτέλεσμα να καθίσταται πλήρως δυσχερής η λειτουργία του σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου στην υδροδότηση οικισμών, άρδευση καλλιεργειών, και κυκλοφορία αγροτικών οδών”. Αναφέρεται ότι: “προκύπτει η ανάγκη άμεσης διευθέτησης των χειμάρρων και ιδιαίτερα αυτών που διέρχονται μέσα από Δημοτικά Διαμερίσματα με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν, αλλά και την αποφυγή στο μέλλον πλημμυρών από έντονα καιρικά φαινόμενα, τόσο εντός των οικισμών όσο και στις καλλιέργειες. Επίσης για τη συντήρηση τόσο του ορεινού όσο και του υπολοίπου τμήματος του αγροτικού οδικού δικτύου που υπέστη ζημιές, είναι αναγκαία η βελτίωση και αποκατάσταση της βατότητας του με εξυγιάνσεις κατεστραμμένων τμημάτων και αμμοχαλικοστρώσεις εκ νέου, με σκοπό την εξασφάλιση της προσβασιμότητας του προς τα αγροκτήματα και τις καλλιεργούμενες εκτάσεις, καθώς επίσης και προς τις κτηνοτροφικές μονάδες των δημοτών μας. Επιπλέον είναι επιβεβλημένη η αποκατάσταση των ζημιών τόσο των κτηρίων που καταστράφηκαν οι στέγες τους όσο και των τμημάτων των δικτύων ηλεκτροφωτισμού”. Ζητά “να χρηματοδοτήσετε τον Δήμο μας με τις αναγκαίες πιστώσεις για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του και να αποκαταστήσει τις ζημιές που οφείλονται στις πρόσφατες φυσικές καταστροφές”.
 
Επισυνάπτεται η Επιστολή
 
Παρακαλώ για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να με ενημερώσετε σχετικά
 
 
 
 
Αθήνα, 26 Ιουνίου 2014
 
Η καταθέτουσα βουλεύτρια
 
Αφροδίτη Σταμπουλή
 

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16