ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΥΓΕΙΑ

19.06.2014

Συγχώνευση κλινικών στο Νοσοκομείο Σερρών

ΑΝΑΦΟΡΑ
 
Προς το Προεδρείο της Βουλής
 
Για τον Υπουργό Υγείας
 
Θέμα: Συγχώνευση κλινικών στο Νοσοκομείο Σερρών
 
Η βουλεύτρια Ν. Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή καταθέτει ως Αναφορά την Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Σερρών (ΕΝΙΝΣ) με θέμα την πρόσφατη δημοσίευση στο ΦΕΚ του νέου τροποποιημένου οργανισμού του νοσοκομείου Σερρών, με τον οποίο επιδεινώνονται τα προβλήματα που ούτως ή άλλως υπήρχαν εξαιτίας της αποψίλωσης του ΕΣΥ από έμψυχο και άψυχο δυναμικό. Στην Απόφαση αναφέρεται ότι: “ Αφενός μεν συγχωνεύονται οι διπλές κλινικές-τμήματα (παθολογικές, χειρουργικές, μαιευτικές-γυναικολογικές, αξονικός τομογράφος και ακτινολογικό) με ότι αυτό συνεπάγεται στην σωστή λειτουργία τους αλλά και στην ασφαλή αντιμετώπιση των ασθενών, αφετέρου δε προβλέπονται τμήματα φαντάσματα (γαστρεντερολογικό, δερματολογικό) αφού δεν υπάρχει το αντίστοιχο προσωπικό, ενώ λείπουν παντελώς τμήματα που βοηθούν και ανακουφίζουν βαρέως πάσχοντες συνανθρώπους μας, όπως το Τμήμα Χημειοθεραπείας ογκολογικών, αιματολογικών και ουρολογικών ασθενών.” Στην Απόφαση τονίζεται ότι το έτος 2013 έγιναν χιλιάδες εισαγωγές ασθενών στις κλινικές οι οποίες συγχωνέυονται όπως επίσης ότι η κάλυψη του Τμήματος Χημειοθεραπείας έφτασε το 123%. Τέλουν απαιτούν “από όλους τους ιθύνοντες της πολιτικής ζωής του τόπου μας την άμεση κινητοποίηση για οριστική λύση του σοβαρού αυτού προβλήματος”.
 
Επισυνάπτεται η Απόφαση
 
Παρακαλώ για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να με ενημερώσετε σχετικά.
 
 
 
 
Αθήνα, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014
 
Η καταθέτουσα βουλεύτρια
 
Αφροδίτη Σταμπουλή

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16