ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΙΔΕΙΑ

08.09.2014

Δήλωση της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Σερρών Αφροδίτης Σταμπουλή για το κλείσιμο του Γυμνασίου Ροδολίβους

Δήλωση της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Σερρών Αφροδίτης Σταμπουλή για το κλείσιμο του Γυμνασίου Ροδολίβους
 
 
 
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου συνεχίζει να εφαρμόζει απτόητα τις νεοφιλελεύθερες συνταγές των μνημονιακών της δεσμεύσεων και της τρόικα, αδιαφορώντας για τις αντικοινωνικές τους συνέπειες.
 
Αυτή τη φορά θύματα είναι οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου Ροδολίβους, το οποίο καλείται να παύσει οριστικά τη λειτουργία του, συγχωνευόμενο με το Γυμνάσιο Πρώτης.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει σε κάθε ευκαιρία την αντίθεσή του στη λογική των μαζικών συγχωνεύσεων, διότι αυτές από τη μια μεριά προκαλούν σοβαρά προβλήματα στα παιδιά των σχολείων που κλείνουν και στους γονείς τους (ταλαιπωρία/οικονομική επιβάρυνση από τη μετακίνηση) και από την άλλη οδηγούν σε απώλεια θέσεων εκπαιδευτικών, ανεβάζοντας έτσι τον δείκτη ανεργίας σε νέα δυσθεώρητα ύψη.
Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τους λόγους για τους οποίους η αναστολή της συγχώνευσης των δύο Γυμνασίων δεν πραγματοποιήθηκε αυτή τη σχολική χρονιά, όμως αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι ότι κάθε μέρα που περνάει η πολιτική της συγκυβέρνησης γίνεται όλο και πιο καταστροφική για τους/τις εργαζόμενους/ες και την κοινωνία. Μόνο η ανατροπή της θα δώσει σε όλα τα παιδιά της χώρας  την Παιδεία που τους χρειάζεται για ένα  μέλλον που τους αξίζει.
 
                                                                                            Αφροδίτη Σταμπουλή

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16