ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

27.08.2014

Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων της κεντρικής Μακεδονίας

Δήλωση
της Βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών
Αφροδίτης Σταμπουλή για τη διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων της κεντρικής Μακεδονίας
 
Οι κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας διατράνωσαν σήμερα με τη διαμαρτυρία τους στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για ακόμη μια φορά το αίτημά τους να πληρωθούν άμεσα τις εξισωτικές αποζημιώσεις που τους οφείλονται.
Πέρα από τη φραστική δέσμευση του περιφερειάρχη να στηρίξει το αίτημα, παραμένουν οι ευθύνες της κυβέρνησης, που παρά τις προειδοποιήσεις άφησε να εξελιχθεί αυτή η τραγελαφική κατάσταση και η οποία είναι η μόνη υπεύθυνη για να δώσει λύση στο θέμα. Είναι εξίσου υπεύθυνη να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προς τα κοινοτικά όργανα ώστε να εξασφαλιστεί η απαραίτητη έκταση επιλέξιμων βοσκότοπων, ώστε να μη καταστραφεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της πρωτογενούς παραγωγής στη χώρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρείχε ενεργά της υποστήριξή του με την παρουσία κλιμακίου που περιλάμβανε τις βουλεύτριες Λίτσα Αμανατίδου, Αφροδίτη Σταμπουλή και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, επικεφαλής του περιφερειακού σχήματος Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα, και τα μέλη του τμήματος αγροτικής ανάπτυξης Χρήστο Ρώσσιο και Τάσο Κανταρά, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τη βαρύτητα που δίνει στην ανάπτυξη του αγροκτηνοτροφικού τομέα. 
ΣΕΡΡΕΣ 27-8-2014
 
 

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16