ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

21.06.2013

Πηγή: ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ ΓΙΑ Γ.Σ. Ε.Δ.Ε.Υ.Α
Σέρρες, 21-6-2013
 
 
                                                  ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
 
 
 
           ΔΗΛΩΣΗ   ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ   ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ  ΓΙΑ   Γ.Σ.  Ε.Δ.Ε.Υ.Α
 
 
  Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της ΄Ενωσης  Δ.Ε.Υ.Α. από τις τοποθετήσεις τόσο του προέδρου του ΔΣ της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., Γιώργη Μαρινάκη Δημάρχου Ρεθύμνης, όσο και των υπόλοιπων συνέδρων, αιρετών και υπηρεσιακών, εκφράστηκε η θέση τους ενάντια σε κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης τόσο των υδατικών πόρων όσο και των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης. Αντίθετα, τονίστηκε η ανάγκη να ξεπεραστεί η απαγόρευση προσλήψεων όσον αφορά τις Δ.Ε.Υ.Α. ώστε να συμπληρωθεί η στελέχωσή τους με το προσωπικό που απαιτείται, αφενός για να αντικατασταθούν όσοι/ες συνταξιοδοτήθηκαν και αφετέρου για να καλυφθούν οι νέες διευρυμένες απαιτήσεις, κυρίως στους  τομείς της επεξεργασίας λυμάτων και της ορθολογικότερης διαχείρισης των υδατικών πόρων προς όφελος του αυξημένου πλέον αριθμού εξυπηρετούμενων κατοίκων των καλλικρατικών δήμων.
Από την πλευρά των εργαζομένων τέθηκαν εύλογα τα ζητήματα της μισθολογικής τους υποβάθμισης και της επιδείνωσης των συνθηκών εργασίας. Με δεδομένη τη γενικευμένη επίθεση, που αποσκοπεί στην απαξίωση των δημόσιων φορέων, οι οποίοι παρέχουν απαραίτητα αγαθά και υπηρεσίες, και στην ιδιωτικοποίησή τους στη συνέχεια, οι διεκδικήσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., όπως εκφράστηκαν στη Γενική της Συνέλευση, εφ’ όσον υποστηριχθούν από την κοινωνία, θα συμβάλουν στη διάσωση των αγαθών αυτών και στη συνέχιση της παροχής τους σε κάθε κάτοικο της χώρας. 
 
 
 

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16