ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

07.01.2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 
 
 Η αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική στο μεταναστευτικό συνεχίζεται όχι μόνο σε βάρος των ανθρώπινων δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών αλλά  και σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των αστυνομικών υπαλλήλων. Στις άγριες περικοπές του μισθολογίου των ενστόλων και στις καθυστερήσεις καταβολής αποζημιώσεων νυχτερινών και αργιών προστίθενται οι δίμηνες και τρίμηνες αποσπάσεις για τη φύλαξη των κέντρων κράτησης,. Για χάρη της κυβερνητικής προπαγάνδας περί «ανακατάληψης του κέντρου των πόλεων » - πόλεων στις οποίες περιφέρονται 20.000 ημεδαποί άστεγοι – όχι μόνο ταλαιπωρήθηκαν με προσαγωγές γύρω στις 60.000 αλλοδαπών από τους οποίους μόνο 4.000-4.500 δεν είχαν νομιμοποιητικά έγγραφα, αλλά εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται και αρκετές εκατοντάδες αστυνομικών, οι οποίοι αναγκάζονται να εργασθούν μακριά από τις οικογένειές τους, σε άθλιες συνθήκες, ανάλογες με αυτές στις οποίες διαβιούν οι κρατούμενοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ο οποίος έχει επανειλημμένα καταδικάσει τις εγκληματικές τακτικές του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ζητά να σταματήσουν οι αποσπάσεις των αστυνομικών, να καταργηθούν τα κέντρα κράτησης και να ακολουθηθεί μια εντελώς διαφορετική πολιτική για το μεταναστευτικό, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
 
            Σέρρες, 7-1-2013
           
            Αφροδίτη Σταμπουλή
            Βουλευτίνα ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  Σερρών
 

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16