ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

30.12.2013

ΔΗΛΩΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

30/12/13
 
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
 
 
ΔΗΛΩΣΗ       ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ    ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ    ΓΙΑ   ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
 
Η εσπευσμένη ανακήρυξη αναδόχου του έργου Υλοποίηση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ν. Σερρών από την ΕΣΑΝΣ το Σάββατο 28/12 αποτελεί άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα εκχώρησης της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος των δημοτών και του περιβάλλοντος. Οι όροι, που αυτάρεσκα ανακοινώθηκαν από τον αντιπεριφερειάρχη και το δήμαρχο Σερρών και πρόεδρο της ΕΣΑΝΣ, περιλαμβάνουν μακροχρόνια δέσμευση παράδοσης συγκεκριμένης ποσότητας σύμμεικτων απορριμμάτων σε τιμή σχεδόν τετραπλάσια του σημερινού κόστους αποκομιδής ανά τόνο (που μάλιστα αυξάνεται εάν παραδοθεί μικρότερη ποσότητα) πολύ μικρό ποσοστό ανακύκλωσης και «μετατροπή του οργανικού υπολείμματος σε ανόργανο» τουτέστιν καύση. Όλα αυτά μάλιστα συμβαίνουν χωρίς έγκριση από τα δημοτικά συμβούλια των έξι εμπλεκόμενων δήμων και παρά τις τεκμηριωμένες αντιρρήσεις της Πρωτοβουλίας Πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.
Για άλλη μια φορά εναπόκειται στους-ις δημότες-ισσες να αντισταθούν στην περιβαλλοντική καταστροφή και στην οικονομική τους αφαίμαξη προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων, διεκδικώντας διαχείριση των απορριμμάτων με ελαχιστοποίηση-ανακύκλωση-κομποστοποίηση και πάντα υπό δημόσιο έλεγχο.
 
                                                                                           Αφροδίτη Σταμπουλή
                                                                               Βουλεύτρια Σερρών ΣΥΡΙΖΑ

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16