ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

15.02.2013

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΣΕΡΡΩΝ                           
                                                                                                            15-02-2013
 
ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
 
     Η Κυβέρνηση των μνημονίων  συνεχίζει τις βίαιες επιθέσεις σε κάθε πληττόμενη κοινωνική ομάδα που αντιστέκεται στην πολιτική της.
     Την Πέμπτη το απόγευμα  είχαν σειρά οι αγρότες του Λευκώνα και των Κερδυλλίων, που στη προσπάθειά τους να διαδηλώσουν τα αιτήματά τους  όπως όλοι οι πολίτες,  αντιμετώπισαν δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν σε 4 προσαγωγές.
     Η άγρια καταστολή των αγροτικών κινητοποιήσεων καθημερινά στα μπλόκα όλης της χώρας, είναι κομμάτι της ίδιας αυταρχικής κυβερνητικής πολιτικής, αυτής  που έστειλε τα ΜΑΤ να ξυλοκοπήσουν το πρωί της ίδιας μέρας  νέους/νέες του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ οι οποίοι  διαμαρτύρονταν ειρηνικά για τις δηλώσεις του Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, αποκαλυπτικές για  την πρόθεση της Κυβέρνησης να μειώσει  κι άλλο  τον κατώτερο μισθό, μαζί με τους Βουλευτές Διαμαντόπουλο και Μπάρκα οι οποίοι κατέληξαν στο νοσοκομείο.
      Κομμάτι της ίδιας αυταρχικής Κυβερνητικής πολιτικής είναι  και η απόσυρση το μεσημέρι της Πέμπτης  της τροπολογίας των Υπουργών  Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων , Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Μεταφορών και Δικτύων για την εξάλειψη του αξιόποινου  των πράξεων για τις οποίες διώκονται η έχουν καταδικαστεί αγροτοσυνδικαλιστές από προηγούμενες κινητοποιήσεις, που είχε κατατεθεί προς ψήφιση το ίδιο πρωί .
     Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ καλεί σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των αγροτών καθώς και στους αγώνες  των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, της νεολαίας . Η απεργία της 20ης Φλεβάρη ας είναι μια κορύφωση αυτών των αγώνων που θα φέρει πιο κοντά την ανατροπή της πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης των μνημονίων και του αυταρχισμού.
   

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16