ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

05.05.2012

Το δίδυμο της συμφοράς και τα ευάλωτα δικαιώματά μας

Πηγή: Εφημερίδα "Η Εποχή"
5 Μαΐου 2012
ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
Της Αφροδίτης Σταμπουλή
Και πριν συγκροτηθούν οι πρώτες σοβαρές αντιστάσεις στο μαζικό εγκλεισμό – συγνώμη φιλοξενία – μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, το αποτρόπαιο δίδυμο «προστασίας – υγείας – του πολίτη» (και σαφώς όχι της πολίτισσας) ξαναχτύπησε: Στέλνοντας μικτά του κλιμάκια να «επιχειρούν» σε παράνομους οίκους ανοχής [η φράση δεν βγήκε από το στόμα αστυνόμου αλλά γιατρού (;) του ΚΕΕΛΠΝΟ] εντόπισαν νεαρή αλλοδαπή εκδιδόμενη φορέα του AIDS. Έτσι ο αγώας του διδύμου να μας πείσει ότι οι αλλοδαπές εκδιδόμενες – οι αλλοδαποί γενικά- αποτελούν υγειονομική βόμβα δικαιώθηκε, και μάλιστα την καταλληλότερη στιγμή, λίγες μέρες πριν τις εκλογές!
Και για να διατρανωθεί η δικαίως στα μάτια και του τελευταίου νταή πελάτη πορνείου (επειδή μια εικόνα – χίλιες λέξεις) η γνωστή (στο αρμόδιο ευρωπαϊκό δικαστήριο) για το σεβασμό της στα ανθρώπινα δικαιώματα αστυνομία μας και η ανεξάρτητη (από τους λογής Χριστοφοράκου) δικαιοσύνη μας αποφάσισαν να δοθούν στη δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία της γυναίκας «για να προστατευθεί  ευάλωτη ομάδα» (των νταήδων άραγε θα δημοσιεύονταν προκειμένου να προστατευθεί η ομάδα των άλλων τους σεξουαλικών συντρόφων;). Ακόμη αποφάσισε – η δικαιοσύνη – να διωχθεί η γυναίκα «για βαριές σκοπούμενες  σωματικές βλάβες» ( λες και κυνήγησε κάποιον να τον τρυπήσει με μολυσμένη βελόνα) και να προφυλακισθεί (καθότι αυτή δεν είναι ευάλωτη, είναι μολυσμένη), αλλά να μη διωχθεί η «διεύθυνση» του «οίκου», ούτε οι «αρχές» της περιοχής που τον έκλεισαν επτά φορές και τον άφησαν (ανιδιοτελώς πάντα) ανοικτό πριν τρία – τέσσερα χρόνια. Και οι γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ ξέχασαν το ιατρικό απόρρητο και κάτι περί δεοντολογίας και είπαν «ναι» σε όλα – σίγουρα όχι επειδή οι προσλήψεις με ειδικές διαδικασίες αντί για τις χρονοβόρες προκηρύξεις του ΕΣΥ, απατούν ειδικές συμπεριφορές. Όσο για τις φυλλάδες και τα κανάλια, έσπευσαν να γεμίσουν σελίδες και χρόνο, αφήνοντας στη Bild τη δόξα να καταγγείλει το φτηνό προεκλογικό κόλπο «κάποιου υποψηφίου βουλευτή» (που να φανταστεί ότι πρόκειτα για δύο υπουργούς – ο ένας συνταγματολόγος).
Κι επειδή «ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη» οι «επιχειρήσεις» συνεχίζονται και μεγαλώνει καθημερινά ο αριθμός εκδιδόμενων γυναικών, που διαπομπεύονται. Κι αν τα εννέα δέκατα από αυτές δεν είναι αλλοδαπές, αυτό δεν πτοεί το δίδυμο, εξ άλλου κατηγορούνται για κακούργημα και προφυλακίζονται  όλες το ίδιο – να μην έχουν να λένε οι αντιρατσιστές. Κι όπως η προστασία των ευάλωτων ομάδων δεν έχει τέλος, έτσι δεν έχουν τέλος και τα σχέδια του διδύμου, για να προστατευθούν οι ευάλωτες ομάδες των εμπόρων από τους τοξικοεξαρτημένους που τους ταλαιπωρούν και των εποχούμενων σε πολυτελή αυτοκίνητα από τους πεινασμένους αστέγους που τους χαλάνε τη θέα. Και των υπουργών – σταυροφόρων της «προστασίας – υγείας – του πολίτη» από επικίνδυνους φανατικούς των δικαιωμάτων που τους επιτίθενται παραμονές εκλογών.
Όταν θα τυπώνονται αυτές οι γραμμές θα πραγματοποιείται η συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια. Ο όγκος και ο παλμός της συγκέντρωσης, θα είναι ένα βήμα για να μπει φραγμός στον καθημερινό εκφασισμό γιατί δεν αρκεί μια χώρα να έχει τακτικά εκλογές, για να μην είναι ευάλωτη.   
Η Αφροδίτη Σταμπουλή είναι υποψήφια βουλεύτρια με το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στο νομό Σερρών.

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16