ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

ΤΟΠΙΚΑ

11.04.2019

Δεν κλείνει το κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Ροδολίβος Σερρών

https://www.syriza.gr/logos/logo_syriza.gif
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δεν κλείνει το κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Ροδολίβος Σερρών
 
 
Σέρρες, 11 Απριλίου 2019
 
Επιλύθηκε προς όφελος των κατοίκων της περιοχής το ζήτημα που ανέκυψε σχετικά με την  λειτουργία του καταστήματος ΕΛΤΑ  Ροδολίβους. Σαν απάντηση στις κινητοποιήσεις των πολιτών-ισσών αλλά και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο έγινε γνωστό ότι δεν πρόκειται να κλείσει το συγκεκριμένο κατάστημα. Απόλυτα εύλογη απόφαση, που υπηρετεί το Στρατηγικό Σχέδιο της ΕΕΣΥΠ το οποίο επιτάσσει «δημιουργία και διασφάλιση δημόσιας αξίας σε οικονομικούς (επιχειρησιακούς, αναπτυξιακούς και στρατηγικούς) και κοινωνικούς όρους, με βιώσιμο τρόπο σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα». Οι ταχυδρομικές υπηρεσίες παραμένουν δημόσιο αγαθό ενόσω τα ΕΛΤΑ ως Φορέας Παροχής Καθολικής Υπηρεσίας παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο.
 
 
 
 
Αφροδίτη Σταμπουλή
Βουλεύτρια Σερρών ΣΥΡΙΖΑ
 

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16