ΔΡΑΣΕΙΣ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

27.03.2019

Τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των χωρών της Γαλλοφωνίας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Δικτύου Γυναικών και της Επιτροπής για την Εκπαίδευση, την Επικοινωνία και τον Πολιτισμό, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των χωρών της Γαλλοφωνίας (APF).

Μετά τη χθεσινή επίσημη έναρξη και τους χαιρετισμούς της Προέδρου της Εθνικής Συνέλευσης του Βιετνάμ κ. Nguyen Thi Kim Ngan, της Προέδρου του Τομέα Βιετνάμ της APF κ. Thuy Anh Nguyen, της Προέδρου του Δικτύου Γυναικών Βουλευτών της APF κ. Lydienne Epoube και του Προέδρου της Επιτροπής για την Εκπαίδευση, την Επικοινωνία και τον Πολιτισμό της APF κ. Didier Berberat, η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην APF κ. Αφροδίτη Σταμπουλή συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δικτύου Γυναικών Βουλευτών.

Κατά την παρέμβασή της στην «Παρουσίαση της κατάστασης των δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών της περιοχής της Ασίας και του Ειρηνικού» παρείχε τις αναγκαίες διευκρινίσεις που αφορούν την κατάργηση του άρθρου 339,παράγραφος 3 του ελληνικού Ποινικού Κώδικα το 2018, με την κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, το οποίο αφορούσε τον γάμο μετά από κατηγορία για ασέλγεια, αλλά σε καμία περίπτωση βιασμό, ο οποίος στην Ελλάδα διώκεται αυτεπάγγελτα από τη δεκαετία του 1980. Επίσης ενημέρωσε για τις προόδους στην προστασία της υγείας των γυναικών και των κοριτσιών προσφύγων στη χώρα μας.

Κατά τη σημερινή κοινή συνεδρίαση του Δικτύου Γυναικών Βουλευτών και της Επιτροπής για την Εκπαίδευση, την Επικοινωνία και τον Πολιτισμό, με θέμα τις επιπτώσεις που υφίστανται τα δικαιώματα των παιδιών και ιδιαίτερα των κοριτσιών από τη μη ληξιαρχική καταγραφή τους, η κ. Σταμπουλή ενημέρωσε για τις εξελίξεις στη χώρα μας στον τομέα αυτόν, ιδιαίτερα με τη νομοθεσία του 2018.

Η κοινή συνεδρίαση υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα για την εξάλειψη του φαινομένου της μη ληξιαρχικής καταγραφής των γεννήσεων.

 

Συνεντεύξεις

05.09.2018

Συνέντευξη στο ρ.σ ΚΟΚΚΙΝΟ για την ανάκληση του τίτλου του Επίτιμου Δημότη Σερρών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακούστε τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο
 
https://soundcloud.com/vqkdjbjmsrmb/lykesas-stampouli-060918-1

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail afro-sta@otenet.gr  astampouli@parliament.gr
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16