ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

27.03.2019

Τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των χωρών της Γαλλοφωνίας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Δικτύου Γυναικών και της Επιτροπής για την Εκπαίδευση, την Επικοινωνία και τον Πολιτισμό, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των χωρών της Γαλλοφωνίας (APF).

Μετά τη χθεσινή επίσημη έναρξη και τους χαιρετισμούς της Προέδρου της Εθνικής Συνέλευσης του Βιετνάμ κ. Nguyen Thi Kim Ngan, της Προέδρου του Τομέα Βιετνάμ της APF κ. Thuy Anh Nguyen, της Προέδρου του Δικτύου Γυναικών Βουλευτών της APF κ. Lydienne Epoube και του Προέδρου της Επιτροπής για την Εκπαίδευση, την Επικοινωνία και τον Πολιτισμό της APF κ. Didier Berberat, η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην APF κ. Αφροδίτη Σταμπουλή συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δικτύου Γυναικών Βουλευτών.

Κατά την παρέμβασή της στην «Παρουσίαση της κατάστασης των δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών της περιοχής της Ασίας και του Ειρηνικού» παρείχε τις αναγκαίες διευκρινίσεις που αφορούν την κατάργηση του άρθρου 339,παράγραφος 3 του ελληνικού Ποινικού Κώδικα το 2018, με την κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, το οποίο αφορούσε τον γάμο μετά από κατηγορία για ασέλγεια, αλλά σε καμία περίπτωση βιασμό, ο οποίος στην Ελλάδα διώκεται αυτεπάγγελτα από τη δεκαετία του 1980. Επίσης ενημέρωσε για τις προόδους στην προστασία της υγείας των γυναικών και των κοριτσιών προσφύγων στη χώρα μας.

Κατά τη σημερινή κοινή συνεδρίαση του Δικτύου Γυναικών Βουλευτών και της Επιτροπής για την Εκπαίδευση, την Επικοινωνία και τον Πολιτισμό, με θέμα τις επιπτώσεις που υφίστανται τα δικαιώματα των παιδιών και ιδιαίτερα των κοριτσιών από τη μη ληξιαρχική καταγραφή τους, η κ. Σταμπουλή ενημέρωσε για τις εξελίξεις στη χώρα μας στον τομέα αυτόν, ιδιαίτερα με τη νομοθεσία του 2018.

Η κοινή συνεδρίαση υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα για την εξάλειψη του φαινομένου της μη ληξιαρχικής καταγραφής των γεννήσεων.

 

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16