ΔΡΑΣΕΙΣ

ΥΓΕΙΑ

03.09.2018

Επίσκεψη με τον Γ.Γ του Υπουργεία Υγείας στο νοσοκομείο Σερρών (βίντεο)

Πηγή: ΕΡΤ - Επιλογές
Σέρρες: Δεσμεύσεις για μετεγκατάσταση της ψυχιατρικής κλινικής
3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Πιο κοντά από ποτέ βρίσκεται η μετεγκατάσταση της ψυχιατρικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και κατ’ επέκταση η  υλοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος της τοπικής κοινωνία και των εκάστοτε διοικήσεων του νοσοκομείου.

Η σημερινή επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Γιώργου Γιαννόπουλου στην πόλη των Σερρών και η αυτοψία του στους χώρους του παλαιού νοσοκομείου όπου στεγάζεται η ψυχιατρική κλινική, αλλά και εκεί που προτίθεται αναγερθεί το νέο κτίριο  (ως συνέχεια της πτέρυγας τεχνητού νεφρού), με τις διαβεβαιώσεις που έδωσε για τις κυβερνητικές προθέσεις  γεννά ελπίδες για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων του 2019.
«Η απόφαση να δημιουργηθεί ψυχιατρική κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο είναι ειλημμένη και ο στόχος μας είναι το έργο αυτό να ενταχθεί στο πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων του 2019, προϋπολογισμού περίπου 1.500.000 ευρώ» δήλωσε ο κ.Γιαννόπουλος.
Η επικαιροποίηση της τεχνικής μελέτης, που ήδη υπάρχει για την ανέγερση  ψυχιατρικής κλινικής, θα συμβάλει στην επίσπευση του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης του έργου, το οποίο και θα προσδιοριστεί από την τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου.
 «Και η ψυχιατρική κλινική αποτελεί οργανικό κομμάτι του νοσοκομείου. Παρά τις  αστοχίες και παλινωδίες του παρελθόντος ήρθε η στιγμή να … «ξαναζεσταθεί» το θέμα και να μπει πια  σε ένα απόλυτα σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Θα αξιοποιηθούν οι μελέτες του παρελθόντος ώστε να αξιοποιηθεί χρόνος και να μην καθυστερήσουμε με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες σαν να γινόταν κάτι από το μηδέν» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Γ.Γ. Υπουργείου Υγείας.
«Θα πρέπει να μπει σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα»
Συγκρατημένα αισιόδοξος όσον αφορά στην εξέλιξη του θέματος εμφανίστηκε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Αθαν. Ματάκος, ο οποίος  υπογράμμισε για μία ακόμη φορά την αναγκαιότητα λειτουργίας ψυχιατρικής κλινικής, στα πρότυπα των σύγχρονων επιστημονικών προδιαγραφών.
« Είμαστε ακόμη στην αρχή. Ας κρατάμε … «μικρό καλάθι». Το θέμα της ψυχιατρικής κλινικής εκκρεμεί από τότε που έγινε η μεταφορά από το παλιό στο νέο νοσοκομείο. Όπως και όλα τα προβλήματα που προκύπτουν στη λειτουργία των κλινικών μας , οφείλεται στο γεγονός ότι για την λειτουργία του νέου νοσοκομείου δεν προϋπολογίστηκαν τα πραγματικά πληθυσμιακά δεδομένα, σε σχέση με τις ανάγκες και την ηλικιακή αύξηση του πληθυσμού. Για την υλοποίηση του έργου, έχουμε μόνο τις τεχνικές μελέτες αυτή την στιγμή. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάτι παραπάνω, καθώς θα πρέπει να μπει σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα» δήλωσε από την πλευρά του ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.
«Θα αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων»
Την αισιοδοξία της για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της νέας χρονιά, εξέφρασε η βουλευτίνα Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή, που ήταν παρούσα στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Διοικήτή του Νοσοκομείου Σερρών με την συμμετοχή του Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας, του αναπληρωτή Διοικητή 4ηςΥγειονομικής Περιφέρειας Ηλία Θεοδωρίδη, της υποδιοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Λαμπρινής Καφταντζή και μελών της Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ.
«Υπάρχουν πια και οι δημοσιονομικές δυνατότητες και δεν υπάρχει και ο ασφυκτικός έλεγχος του μνημονίου, άρα θα αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων» δήλωσε η κα Σταμπουλή σχετικά με την μετεγκατάσταση της ψυχιατρικής κλινικής. «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσες και όσους έκαναν όλο αυτό το διάστημα την προεργασία για να βρισκόμαστε σήμερα εδώ και θα συνεχίσουν για να συμπληρώσουν τα βήματα που λείπουν. Θα γίνει επικαιροποίηση της μελέτης, ώστε  σύντομα να  μιλήσουμε για τη δημοπράτηση του έργου .Ο τομέας της υγείας αποτελεί προτεραιότητα γι’ αυτή την κυβέρνηση και γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε να παρέχεται στους κατοίκους της χώρας η καλύτερη δυνατή περίθαλψη.»
Μοιράσου το άρθρο:
Θάλεια Καμπουρίδου


 Δείτε το σχετικό βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο
https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=MEI3kVRAC5Q

 

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16