ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΤΟΠΙΚΑ

12.06.2018

Ένταξη του σταθμού συμπίεσης του ΤΑΡ στα Σχέδια Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας

                                                           
 
 
Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
 
ΑΝΑΦΟΡΑ
 
Για τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
 
Θέμα: Ένταξη του σταθμού συμπίεσης του ΤΑΡ στα Σχέδια Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας
 
 
 
Η βουλεύτρια Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή καταθέτει ως Αναφορά την επιστολή του παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με θέμα: «Ένταξη του σταθμού συμπίεσης του ΤΑΡ στα Σχέδια Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας ». Στην επιστολή επισημαίνεται «ότι ο σταθμός συμπίεσης του Αγωγού ΤΑΡ που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί νοτίως της πόλης των Σερρών είναι μέσα στις περιοχές επικινδυνότητας πλημμύρας για περίοδο επαναφοράς 50 όσο και 100 ετών», όπως αυτές αποτυπώθηκαν στο ΥΔ11 Χάρτη Επικινδυνότητας Πλημμύρας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «τον Μάρτιο του 2017, ενώ η ΜΠΚΕ του αγωγού και οι τροποποιήσεις της για την περιοχή είναι προγενέστερες». Ακολούθως θέτουν  «ζητήματα που θα πρέπει να διερευνήσει και να διευθετήσει το Υπουργείο για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής». Πρώτον: «Γιατί δεν έχει συμπεριληφθεί η συγκεκριμένη σχεδιασμένη υποδομή του σταθμού συμπίεσης στο σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας;» Δεύτερον: «Προτίθεται το ΥΠΕ να διαφοροποιήσει τη χωροθέτηση σταθμού συμπίεσης σε ασφαλέστερη περιοχή σύμφωνα με τον Χάρτη Επικινδυνότητας Πλημμύρας για περίοδο επαναφοράς τα 50 ή τα 100 έτη, τροποποιώντας αναλόγως την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου, ώστε να αποφευχθούν τυχόν μελλοντικά ατυχήματα;» Τρίτον: «Ποιά μέτρα προστασίας έλαβε το ΥΠΕ, ή η εταιρεία του αγωγού ΤΑΡ για την προστασία από τον κίνδυνο πλημμύρας του υπάρχοντος σημείου ελέγχου του αγωγού TAP, το οποίο κατασκευάστηκε στη θέση του μελλοντικού σταθμού συμπίεσης;».
 
Επισυνάπτεται η επιστολή.
 
Παρακαλώ για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να με ενημερώσετε σχετικά.
 
Αθήνα 6.6.2018
 
 
 
Η καταθέτουσα Βουλεύτρια
 
Αφροδίτη Σταμπουλή
 
 Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή του ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας στον παρακάτω σύνδεσμο
http://www.geotee-anmak.gr/img/paremvaseis/eggrafo_ypoyrgeio_stathmos_sympiesis.pdf
 
 

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16