ΔΡΑΣΕΙΣ

ΤΟΠΙΚΑ

11.06.2018

Επίσκεψη στο Λιμνοχώρι

                                                           
 
 
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
11/06/2018
 
Η βουλεύτρια Αφροδίτη Σταμπουλή και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών επισκέφθηκαν την κοινότητα Λιμνοχωρίου μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Αχιλλέα Παλαμπουΐκη. Η βουλεύτρια συζήτησε με τους/τις κατοίκους για τις δυνατότητες αποζημίωσης των πλημμυρισμένων περιοχών και τη λειτουργία του ΕΛΓΑ. Επίσης γνωστοποιήθηκαν στους κατοίκους η προοπτική κατασκευής αποχετεύσεων και οι δυνατότητες προστασίας των οικισμών από πλημμύρες μέσω των προγραμμάτων «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι & ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών. Επιπλέον συζητήθηκαν προτάσεις για τη  γενικότερη διαχείριση των υδάτων και την ένταξη της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής στο σχεδιασμό του ΓΟΕΒ Σερρών.
 
Διαπιστώνεται ότι έχουν βελτιωθεί οι χρόνοι ανταπόκρισης του ΕΛΓΑ και η πραγματοποίηση των σχετικών ελέγχων, ενώ είναι γενική παραδοχή η αναγκαιότητα αλλαγών σε σημεία του κανονισμού, μερικά από τα οποία αφορούν ιδιαίτερα την Π.Ε. Σερρών. Οι προτάσεις του αγροτικού κόσμου για τις οποίες λαμβάνεται φροντίδα να ενημερώνεται τακτικά η διοίκηση του ΕΛΓΑ θα συμβάλουν στη βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού ώστε αυτός να αποτελεί έναν αδιαμφισβήτητο μηχανισμό στήριξης της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού εισοδήματος.
 
 
Γραφείο Βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Σερρών Α. Σταμπουλή

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16