ΔΡΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

11.05.2018

Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για  το κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
 
 
Θέμα: «Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση »
 
 H Βουλεύτρια Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή  καταθέτει  προς τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων την επιστολή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Σερρών «Εμμανουήλ Παππάς» και της Σχολικής Συμβούλου 17ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής με θέμα «Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση». Στην επιστολή σημειώνεται ότι η εισαγωγή της δίχρονης  προσχολικής φοίτησης ικανοποιεί «πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και αναβαθμίζει ουσιαστικά την προσχολική αγωγή». Όμως οι κ.κ. Δήμαρχοι της Π.Ε Σερρών «αν και κατά τις συνεδριάσεις των τριμελών επιτροπών κανείς τους δεν αμφισβήτησε τα λεπτομερή στοιχεία που παρουσίασε η Διεύθυνση Π.Ε Σερρών και που απεδείκνυαν ξεκάθαρα την επάρκεια των υποδομών, απέφυγαν ουσιαστικά να πάρουν θέση, παραπέμποντας το θέμα στα Δημοτικά Συμβούλια». Οι φορείς στην επιστολή τους επισημαίνουν ότι «η πλειοψηφία των παιδιών (52.164) 4-5 ετών φοιτά ήδη στα δημόσια Νηπιαγωγεία», επίσης «την τελευταία διετία παρατηρείται θεαματική αύξηση των εγγραφών» και καταλήγουν λέγοντας ότι «Θεωρώντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών δεν μπορεί, αν και διαθέτει τα προαπαιτούμενα, να αποτελεί ουραγό και φτωχό συγγενή στα εκπαιδευτικά δρώμενα της πατρίδας μας, με ενιαία φωνή και δράση θα διεκδικήσουμε την υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στους Δήμους από το σχολικό έτος 2018-2019 στο πλαίσιο του υπηρεσιακού μας καθήκοντος και των δυνατοτήτων που μας παρέχει το Σύνταγμα και η Νομολογία της Ελληνικής Πολιτείας»
Επισυνάπτεται η Επιστολή
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Αθήνα, 4 Μαΐου 2018
 
Η καταθέτουσα Βουλεύτρια
Σταμπουλή Αφροδίτη


 

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16