ΑΡΘΡΑ

ΤΟΠΙΚΑ

06.09.2017

Έργα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για ΠΕ Σερρών (αθλητικές εγκαταστάσεις)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
6-9-2017
 
Τέσσερις πολύ σημαντικές παρεμβάσεις, που βελτιώνουν σημαντικά  αθλητικές εγκαταστάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών  εντάχθηκαν στον κατάλογο των έργων που θα υλοποιηθούν με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Επιπλέον ξεκινά  η κατασκευή ενός καινούργιου γηπέδου τένις.
Αναλυτικά τα έργα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών των οποίων η υλοποίηση αρχίζει μέσα στο 2017 είναι τα εξής:
  1. Κατασκευή εγκαταστάσεων πυροπροστασίας στο κολυμβητήριο του Δήμου Σερρών (προϋπολογισμός 64.140 ευρώ)
  2. Κατασκευή εγκαταστάσεων πυροπροστασίας στο κλειστό γυμναστήριο και στο εθνικό στάδιο του Δήμου Σερρών (70.000 ευρώ)
  3. Επισκευή αποδυτηρίων γηπέδου Τ.Κ. Εμμανουήλ Παππά (25.000 ευρώ)
  4. Αποκατάσταση υγρού στίβου κωπηλατοδρομίου Πεθελινού (150.000 ευρώ)
  5. Κατασκευή γηπέδου αντισφαίρισης στο Δήμο Σερρών (73.000 ευρώ)
Διαπιστώνεται ότι η αντίληψη που διαχέει την κατανομή των ούτως ή άλλως περιορισμένων πόρων του Υπουργείου απέχει παρασάγγας από κατεστημένες αντιλήψεις κατασπατάλησης σε έργα βιτρίνας ή διάθεσής τους σε φαραωνικές κατασκευές με πελατειακά κριτήρια.  Αντίθετα οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις, όπως και αυτές που ήδη προγραμματίζονται για την επόμενη χρονιά, εξασφαλίζοντας λειτουργικές και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις και μάλιστα όχι μόνο στην πόλη των Σερρών, διαχέουν τη δυνατότητα μαζικής συμμετοχής σε πολυποίκιλες αθλητικές δραστηριότητες  σε διάφορα σημεία της Π.Ε. Συμβάλλουν έτσι στην καλλιέργεια του μαζικού αθλητισμού, ο οποίος προάγει όχι μόνο την υγεία των παιδιών και των ενηλίκων αλλά και την κοινωνικότητα και την ανάπτυξη δεξιοτήτων συνεργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργούνται οι προϋποθέσεις και για πρωταθλητισμό, βασισμένο σε υγιές αθλητικό πνεύμα.
 
Αφροδίτη Σταμπουλή
Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Σερρών
 

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16