ΔΡΑΣΕΙΣ

12.07.2017

Αποστολή της Βουλής των Ελλήνων στην Κοινοβουλευτική Συνέλευσης Γαλλοφωνίας με επικεφαλής την Αφροδίτη Σταμπουλή

Λουξεμβούργο, 11 Ιουλίου 2017

Παρεμβάσεις σε κρίσιμα θέματα, της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Γαλλοφωνίας

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της 43ης ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης  Γαλλοφωνίας, στο Λουξεμβούργο,  στις οποίες συμμετείχε ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους βουλευτές κ. Αφροδίτη Σταμπουλή, ως επικεφαλής, και κ. Μάριο Κάτση.

Γενικό θέμα συζήτησης ήταν η γλωσσική πολυμορφία και οι ταυτότητες, επί του οποίου ο κ. Κάτσης απηύθυνε ομιλία για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στις χώρες υποδοχής και τις προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο Παιδείας της χώρας μας προκειμένου να εξασφαλίσει στα παιδιά αυτά το αγαθό της μόρφωσης, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Επίσης η κυρία Σταμπουλή κατέθεσε ερώτηση προς τη Γενική Γραμματεία της Συνέλευσης, αναφορικά με το πώς σκοπεύει ο Οργανισμός Γαλλοφωνίας να αντιδράσει στην απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να αποσυρθεί από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Σημειώνεται ότι πριν από τις εργασίες της Ολομέλειας είχαν προηγηθεί:
- οι εργασίες της συνάντησης των Γενικών  Γραμματέων των γαλλόφωνων κοινοβουλίων,

- οι εργασίες του "Δικτύου γυναικών", όπου συμμετείχε ενεργά η κ. Σταμπουλή,

- οι εργασίες των τεσσάρων διαρκών επιτροπών,  με την κ. Σταμπουλή να συμμετέχει στην Πολιτική Επιτροπή, με παρεμβάσεις της για την πολιτική κατάσταση των χωρών-μελών της Συνέλευσης και για τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης, ενώ ο  κ. Κάτσης συμμετείχε στις εργασίες της Επιτροπής για τις Κοινοβουλευτικές Υποθέσεις.

Ακόμη, διοργανώθηκε ακαδημαϊκή ημερίδα με θέμα τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία  στον γαλλόφωνο χώρο.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την ψήφιση των σχεδίων αποφάσεων από τη Συνέλευση ενώ ορίστηκε ότι η επόμενη Κοινοβουλευτική Συνέλευση Γαλλοφωνίας θα φιλοξενηθεί τον Ιούλιο του 2018 στο Κεμπέκ. 

Συνεντεύξεις

12.03.2018

Ολοκληρωμένο νομοθέτημα ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Συνέντευξη στον Κώστα Παπαγιάννη για την εφημερίδα "Αυγή"

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή για τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης - Η Σύμβαση εξασφαλίζει στα αλλοδαπά θύματα βίας την ίδια προστασία με τα ιδιαίτερα μέτρα που απαιτούνται στην περίπτωσή τους - Η αντιπολίτευση δεν προχώρησε στην κύρωση γιατί δεν ήταν ανεκτές στον χώρο της οι ρυθμίσεις για τις μετανάστριες και τις πρόσφυγες ούτε για τη συμβίωση ομόφυλων ατόμων - Η ίση μεταχείριση στην εργασία είναι ένας στόχος που δεν έχει επιτευχθεί

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail afro-sta@otenet.gr  astampouli@parliament.gr
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16