ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

19.05.2017

Επανακαθορισμός του πλαισίου ένταξης παιδιών ΑμεΑ στην εκπαίδευση


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων .
Θέμα: «Επανακαθορισμός του πλαισίου ένταξης παιδιών ΑμεΑ στην εκπαίδευση»
 H Βουλεύτρια Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή  καταθέτει  προς τον   κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευματων  ως αναφορά, την επιστολή του συλλόγου συνδρόμου down Σερρών «Ανοιχτή Αγκαλιά»   με θέμα: «Θέσεις του συλλόγου για την εκπαίδευση».  Στην επιστολή αναφέρεται ότι  «Στο νόμο 4415 της ειδικής αγωγής στο άρθρο 48 ένα παιδί με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες τελειώνοντας το ειδικό  ΤΕΕ (εκπαιδευτική βαθμίδα Γυμνασίου ) θα πρέπει να αξιολογείται από τα ΚΕΔΔΥ προκειμένου να εγγραφεί στο ειδικό ΕΠΑΛ (εκπαιδευτική βαθμίδα Λυκείου ).Εάν η γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ είναι αρνητική ξαφνικά το παιδί βρίσκεται εκτός ειδικού εκπαιδευτικού πλαισίου όταν έχει το χρονικό περιθώριο να βρίσκεται σε ειδικό εκπαιδευτικό πλαίσιο μέχρι 22 ετών». Ο σύλλογος θεωρεί συνταγματική ανισότητα το γεγονός ότι «ένα παιδί με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να αξιολογείται προκειμένου να ενταχθεί σε ένα εκπαιδευτικό πλαίσιο έως το τέλος της εκπαιδευτικής του πορείας όταν ένα τυπικό παιδί δεν ακολουθεί ανάλογη διαδικασία όπου τελειώνοντας την μια εκπαιδευτική βαθμίδα αυτόματα πηγαίνει στην επόμενη». Τέλος ο σύλλογος επισημαίνει «την βαρύτητα που θα πρέπει να δίνεται από το ΚΕΔΔΥ στην άποψη του κάθε Γονέα παιδιού με ειδικές ανάγκες σε σχέση με το εκπαιδευτικό πλαίσιο που θα βρίσκεται το παιδί του όταν ο Γονέας είναι αυτός που επωμίζεται το μεγαλύτερο βάρος ως προς την συνολική εκπαίδευση του παιδιού του  και βέβαια ως προς την μελλοντική του φροντίδα όταν θα τελειώσουν τα εκπαιδευτικά πλαίσια»
 
Επισυνάπτεται η επιστολή με τα αναφερόμενα σχετικά.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.
                                                                                                                        
Αθήνα, 10 Μαΐου  2017
 
Η καταθέτουσα Βουλεύτρια
Σταμπουλή Αφροδίτη
 
 

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16