ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

04.07.2016

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Προσφύγων

ΑΝΑΦΟΡΑ
 
Για τον κ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
 
 
Θέμα: «Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Προσφύγων»
 
Οι βουλευτές Σταμπουλή Αφροδίτη, Καββαδία Αννέτα, Καραγιαννίδης Χρήστος, Σταματάκη Ελένη και Ψυχογιός  Γεώργιος καταθέτουν αναφορά την επιστολή του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών με θέμα την «Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Προσφύγων». Στην επιστολή  αναφέρονται οι δράσεις του σωματείου για την προστασία των αιτούντων διεθνούς προστασίας με έδαφος τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου τους αλλά και οι ανησυχίες τους που προκύπτουν μέσα από την εμπειρία τους σε υποθέσεις που έχουν στηρίξει. Τέλος διατυπώνουν μια σειρά από προτάσεις για την διασφάλιση των δικαιωμάτων αλλά και της ουσιαστικής προστασίας των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων στη χώρα μας.
 
 
 
Επισυνάπτεται η Επιστολή.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.
 
  
Οι καταθέτοντες Βουλευτές
 
Σταμπουλή Αφροδίτη
Καββαδία Αννέτα
Καραγιαννίδης Χρήστος
Σταματάκη Ελένη
Ψυχογιός Γεώργιος
 
 

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16