ΔΡΑΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

05.07.2016

Χαιρετισμός σε ημερίδα της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών "Η γεωθερμία και η συμβολή της στην τοπική ανάπτυξη"

Αγαπητοί προσκεκλημένοι ομιλητές και αγαπητή προσκεκλημένη μοναδική ομιλήτρια (δεν μπορώ να μη σχολιάσω ότι το πάνελ μας όχι μόνο δεν είναι 50-50 αλλά δεν πιάνει ούτε την ισχύουσα ποσόστωση φύλου), φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ χάρη στην αξιέπαινη πρωτοβουλία της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σερρών και της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Βισαλτίας να διοργανώσουν ημερίδα με θέμα τη γεωθερμία. Ένα φυσικό πόρο, μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, με τον οποίο είναι προικισμένος ο τόπος μας και που δεν μπορεί να συνεχίσει να παρέχει μόνο 1-1,5% της ενέργειας που παράγεται από ΑΠΕ στη χώρα μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Οικολόγων επιδιώκει την αξιοποίηση αυτού του φυσικού πόρου στα πλαίσια της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, προς όφελος των κατοίκων της περιοχής και της υγιούς επιχειρηματικότητας, δηλαδή της επιχειρηματικότητας που σέβεται την εργατική νομοθεσία, την περιβαλλοντική νομοθεσία και τη φορολογική νομοθεσία. Ασφαλώς προνομιακή θέση στην αξιοποίηση των φυσικών πόρων πρέπει να έχουν συνεταιριστικά σχήματα, δομές κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, αρκεί να αποφύγουν τις παθογένειες του παρελθόντος. Η παρέμβαση φορέα διαχείρισης, όπως αναφέρθηκε, θα διασφαλίσει τόσο τη διαφάνεια στη διαχείριση όσο και τη βιωσιμότητα του φυσικού πόρου. Υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο διαρκώς βελτιώνεται, για παράδειγμα, στο νέο αναπτυξιακό νόμο προβλέπεται η χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων που αφορούν τη γεωθερμία, ενώ και άλλες αναγκαίες βελτιώσεις βρίσκονται καθ’ οδόν. Ελπίζω πολύ σύντομα να δούμε, πέρα από τη σπιρουλίνα, και άλλες καλλιέργειες, θερμοκηπιακές, υδροπονίας, δευτερογενείς δραστηριότητες, πχ ξηράνσεις, όπως και ανάπτυξη θεραπευτικού τουρισμού. Ακόμη, για να αναφερθώ και σε τομείς με τους οποίους σχετίζονται περισσότερο οι δικές μου κοινοβουλευτικές χρεώσεις, ελπίζω να δούμε φθηνή ενέργεια για το ΚΕΦΙΑΠ, το Κέντρο Υγείας και το Κατάστημα Κράτησης. Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες μας και καλή συνέχεια.

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16