ΔΡΑΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

06.06.2016

Αναγνώριση προϋπηρεσίας σε συναφές αντικείμενο έως επτά έτη που έχει διανυθεί πριν από τον διορισμό, εκτός του δημόσιου τομέα.


 
 
                                                                                                Αθήνα, 6 Ιουνίου 2016
 
ΕΡΩΤΗΣΗ
 
Προς τον κ. ΥπουργόΕσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
 
 
Θέμα: Αναγνώριση προϋπηρεσίας σε συναφές αντικείμενο έως επτά έτη που έχει διανυθεί πριν από τον διορισμό, εκτός του δημόσιου τομέα.
 
Επειδή, το άρθρο 26 του προσφάτως ψηφισμένου νόμου 4369/16 τροποποιεί  το άρθρο 98 του Υπαλληλικού κώδικα καθώς και το άρθρο 102 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων που ρυθμίζουνθέματα βαθμολογικής ένταξης.
 
Επειδή,το άρθρο 98 του Υπαλληλικού Κώδικα,ορίζειότι:«6. Προϋπηρεσία σε συναφές αντικείμενοέως επτά (7) έτη που έχει διανυθείπριν από το διορισμό, εκτός του δημόσιου τομέα, λαμβάνεται υπόψη εφόσον αποδεικνύεται. Οι όροι και οι προϋποθέσεις αναγνώρισης της ως άνω προϋπηρεσίας, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια καθορίζονται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης».
 
Επειδή,από τη γραμματική διατύπωση της εν λόγω διάταξης προκύπτειη ανάγκη έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος, αλλά αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί.
 
 
Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
  1. Τι προτίθεται να πράξει, ώστε να επιλύσει το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί εδώ και καιρό;
  2. Μέσα σε πόσο χρονικό διάστημα εκτιμά ότι θα επιλυθεί το επείγον αυτό ζήτημα;
 
Οι ερωτώντες βουλευτές
 
Γεννιά Γεωργία
Βαρδάκης Σωκράτης
ΒέτταςΔημήτης
Δέδες Ιωάννης
Θελερίτη Μαρία
Ιγγλέζη Κατερίνα
Καββαδία Αννέτα
Καρά Γιουσούφ  Αϊχάν
Κατσαβριά - Σιωροπούλου Χρυσούλα
Καφαντάρη Χαρά
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μηταφίδης Τριαντάφυλλος
Μπάρκας Κώστας
Ντζιμάνης Γεώργιος
Παπαδόπουλος Νικόλαος
Παπαδόπουλος Σάκης
Ρίζος Δημήτρης
Σαντορινιός Νεκτάριος
Σεβαστάκης Δημήτριος
Σκουρολιάκος Πάνος
Σκούφα Ελισσάβετ- Μπέττυ
Σταμπουλή Αφροδίτη
Στέφος Ιωάννης
 
 
 

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16