ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

25.05.2016

Αναφορά με Θέμα: Αντισταθμιστικά οφέλη 20% στο Νομό Σερρών έναντι της διέλευσης του αγωγού ΤΑP

 

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

 

Για τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

 

Αθήνα 25.5.2016

 

Θέμα: Αντισταθμιστικά οφέλη 20% στο Νομό Σερρών έναντι της διέλευσης του αγωγού ΤΑP

 

Η βουλεύτρια Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή καταθέτει ως Αναφορά την επιστολή του Επιμελητήριου Σερρών με θέμα: “Αντισταθμιστικά οφέλη 20% στο Νομό Σερρών έναντι της διέλευσης του αγωγού TAP”, στην οποία επισημαίνονται οι θέσεις του Επιμελητηρίου Σερρών για τον αγωγό TAP: άμεση εξασφάλιση παροχής φυσικού αερίου για το σύνολο του Ν. Σερρών και με χαμηλές τιμές, διόρθωση της χάραξης όδευσης του αγωγού για την αποφυγή καταστροφικών συνεπειών για τις καλλιέργειες, αλλαγή θέσης του Σταθμού Συμπίεσης με την εγκατάσταση του εκτός κατοικημένων περιοχών και σε ασφαλή απόσταση από αυτές, σύμφωνα με όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Τέλος το Επιμελητήριο Σερρών ζητά “για το Ν. Σερρών το 20% των αντισταθμιστικών οφελών που έχουν εξασφαλιστεί για όλη την περιοχή διέλευσης του αγωγού, δεδομένου ότι από το Ν. Σερρών περνά το μεγαλύτερο τμήμα του συνολικού μήκους του αγωγού.”

 

Επισυνάπτεται η επιστολή.

 

Παρακαλώ για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να με ενημερώσετε σχετικά.

 

Η καταθέτουσα Βουλεύτρια

 

Αφροδίτη Σταμπουλή

 

 

 

 

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16