ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΠΙΚΑ

13.01.2016

Συνάντηση των βουλευτών/τριών Σερρών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη

 
Δελτίο Τύπου
 Την Τετάρτη 13/1/2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των βουλευτών/τριών Σερρών  Αφροδίτη Σταμπουλή, Φωτεινή Αραμπατζή, Μιχάλη Τζελέπη και Αναστάσιου Μεγαλομύστακα  καθώς και  του προσωρινού διοικητή  του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών,  Νίκου Νικολαΐδη με τον Αναπληρωτή  Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. Στην συνάντηση αυτή  συζητήθηκαν τα τραγικού βαθμού προβλήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του Γ.Ν Σερρών.  Για ακόμη μια φορά διαπιστώθηκαν οι δυσανάλογες περικοπές της χρηματοδότησης του νοσοκομείου που έχουν οδηγήσει σε συνθήκες λειτουργίας αναντίστοιχες τόσο με τον πληθυσμό της Περιφερειακή Ενότητας Σερρών αλλά και με τον αριθμό των περιστατικών που αυτό εξυπηρετεί, ακόμα και λαμβάνοντας υπόψη τις γενικά άσχημες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη δημόσια περίθαλψη τα τελευταία χρόνια. Επίσης τονίστηκαν οι τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό που καθιστούν οριακή τη λειτουργία ακόμη και κλινικών πρώτης γραμμής. Ο Αναπληρωτής Υπουργός αποδεχόμενος ότι υπάρχουν εκτεταμένα φαινόμενα ανισοκατανομών δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει αναπροσαρμογή κονδυλίων στο αμέσως επόμενο διάστημα. Επίσης σε ό,τι αφορά την πλήρωση των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού διαβεβαίωσε ότι θα ληφθεί κάθε απαραίτητο μέτρο, ακόμη και αυτό των προσωρινών μετακινήσεων, μέχρι να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις μόνιμων και επικουρικών  ιατρών που βρίσκονται σε  εξέλιξη. Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ώστε να επιτευχθεί ένα αξιοπρεπές επίπεδο δημόσιας περίθαλψης στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.
 
 

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16