ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΠΙΚΑ

13.01.2016

Συνάντηση των βουλευτών/τριών Σερρών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη

 
Δελτίο Τύπου
 Την Τετάρτη 13/1/2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των βουλευτών/τριών Σερρών  Αφροδίτη Σταμπουλή, Φωτεινή Αραμπατζή, Μιχάλη Τζελέπη και Αναστάσιου Μεγαλομύστακα  καθώς και  του προσωρινού διοικητή  του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών,  Νίκου Νικολαΐδη με τον Αναπληρωτή  Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. Στην συνάντηση αυτή  συζητήθηκαν τα τραγικού βαθμού προβλήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του Γ.Ν Σερρών.  Για ακόμη μια φορά διαπιστώθηκαν οι δυσανάλογες περικοπές της χρηματοδότησης του νοσοκομείου που έχουν οδηγήσει σε συνθήκες λειτουργίας αναντίστοιχες τόσο με τον πληθυσμό της Περιφερειακή Ενότητας Σερρών αλλά και με τον αριθμό των περιστατικών που αυτό εξυπηρετεί, ακόμα και λαμβάνοντας υπόψη τις γενικά άσχημες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη δημόσια περίθαλψη τα τελευταία χρόνια. Επίσης τονίστηκαν οι τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό που καθιστούν οριακή τη λειτουργία ακόμη και κλινικών πρώτης γραμμής. Ο Αναπληρωτής Υπουργός αποδεχόμενος ότι υπάρχουν εκτεταμένα φαινόμενα ανισοκατανομών δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει αναπροσαρμογή κονδυλίων στο αμέσως επόμενο διάστημα. Επίσης σε ό,τι αφορά την πλήρωση των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού διαβεβαίωσε ότι θα ληφθεί κάθε απαραίτητο μέτρο, ακόμη και αυτό των προσωρινών μετακινήσεων, μέχρι να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις μόνιμων και επικουρικών  ιατρών που βρίσκονται σε  εξέλιξη. Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ώστε να επιτευχθεί ένα αξιοπρεπές επίπεδο δημόσιας περίθαλψης στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.
 
 

Συνεντεύξεις

31.03.2015

Για τις δύσκολες ώρες που περνάει ο νομός Σερρών από τις πλημμύρες μίλησε στο Κόκκινο και τον Κώστα Αρβανίτη, η βουλευτής Σερρών, Αφροδίτη Σταμπουλή.

Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Βισαλτίας συνεχίζεται η κατασκευή πρόχειρων αναχωμάτων, προκειμένου να διασωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αγροτικές εκτάσεις από τις πλημμύρες, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε και διάνοιξη καναλιού, σε σημείο που βρίσκεται κοντά στον οικισμό του Αχινού. 
σχετικός σύνδεσμος 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail afro-sta@otenet.gr  astampouli@parliament.gr
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16