ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

25.11.2015

Για την βία κατά των γυναικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το φαινόμενο της έμφυλης βίας αφορά όλες τις γυναίκες ανεξάρτητα από ηλικία, φυλή, τάξη, εκπαιδευτικό επίπεδο, εργασιακή κατάσταση, σεξουαλικό προσανατολισμό, ασκείται τόσο μέσα στην οικογένεια όσο και στο δημόσιο χώρο. Η 25η Νοέμβρη είναι η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και παίρνει φέτος μια επιπλέον διάσταση καθώς η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες εκφράζει την ανησυχία της για τις μαρτυρίες σεξουαλικής βίας εναντίον γυναικών προσφύγων και μεταναστευτριών που βρίσκονται σε κίνηση στην Ευρώπη.

Το τμήμα φεμινιστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συντονίστρια Γιάννα Κανναβού και οι βουλεύτριες Αφροδίτη Σταμπουλή ,Μαρία Θελερίτη,Χαρά Καφαντάρη,Αννέτα Καββαδία,Βάλια Βαγιωνάκη,Εύη Καρακώστα,Μερόπη Τζούφη καθώς και η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου συμμετείχαν σε εκδήλωση-διαμαρτυρία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Μαζί με το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπο τύπου Ράνια Σβίγγου, τη Διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης Μαρία Γκασούκα και μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, φεμινιστές και φεμινίστριες με πανό που έγραφε “STOP στη βία κατά των γυναικών” διατράνωσαν την απαίτησή τους για μια κοινωνία χωρίς έμφυλη βία. Σε συντονισμό με τη Γενική Γραμματέα Ισότητας Φύλων Φωτεινή Κούβελα, αντιπροσωπεία του τμήματος μαζί με βουλεύτριες παρουσίασαν στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, το αίτημα για επίσπευση της κύρωσης από τη βουλή της “Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας” (σύμβαση της Κωσταντινούπολης) σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι σχετικές διαδικασίες στην ομάδα έργου προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και θα είναι χαρά του να εισάγει τη σύμβαση προς κύρωση το συντομότερο δυνατό, ώστε να καταπολεμηθεί αποτελεσματικότερα η βία κατά των γυναικών.
Αφροδίτη Σταμπουλή- Βουλεύτρια Σερρών ΣΥΡΙΖΑ

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16