ΔΡΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

09.10.2015

“Επιστολή Συλλόγου Γονέων και Συλλόγου Διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου Βαμβακοφύτου” “Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής της 17 Σεπτεμβρίου 2015”

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
 
ΑΝΑΦΟΡΑ
 Για τον κ. Yπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
 
Θέμα: “Επιστολή Συλλόγου Γονέων και Συλλόγου Διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου Βαμβακοφύτου”
          “Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής της 17 Σεπτεμβρίου 2015”
   Η Βουλεύτρια  Σερρών κ. Αφροδίτη Σταμπουλή καταθέτει ως αναφορά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σιντικής και την κοινή επιστολή διαμαρτυρίας του Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Γονέων και του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Βαμβακοφύτου Σερρών. Στην επιστολή επισημαίνεται ότι “Αιφνιδιαστικά, παραμονή του καθιερωμένου αγιασμού για την έναρξη της καινούριας σχολικής χρονιάς, πληροφορηθήκαμε με λύπη μας ότι το 6Θ Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βαμβακοφύτου υποβιβάζεται λειτουργικά από 6θέσιο σε 5θέσιο”. Το συγκεκριμένο σχολείο “προήλθε πριν  τέσσερα χρόνια  από  συνένωση 2 Δημοτικών όμορων σχολείων, του Βαμβακοφύτου και του Καμαρωτού.” Επίσης τονίζεται ότι “Είναι άδικο τα παιδιά ενός ακριτικού Δήμου να μην τυγχάνουν των μαθησιακών προνομίων, αντίστοιχων άλλων παιδιών(κάθε τάξη το δάσκαλό της, εκμάθηση δεύτερης ξένης γλώσσας κτλ), πράγμα που ίσχυε μέχρι την περσινή χρονιά.” Τέλος στο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο ζητάει μεταξύ άλλων “Ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης για τα παιδιά μας: έναν δάσκαλο ανά τάξη, για να έχουν ολοκληρωμένη εκπαίδευση, για να προετοιμαστούν σωστά και να ανταγωνιστούν με ίσες δυνατότητες.” καθώς και “ Να επανεξετασθεί ο Νόμος περί του αριθμού των μαθητών ανά σχολική μονάδα, λαμβάνοντας υπόψη την παιδεία στις απομακρυσμένες παραμεθόριες περιοχές και τις ιδιαιτερότητες των αγροτικών περιοχών”
 Επισυνάπτεται η Επιστολή και το Ψήφισμα.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.
 Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2015


 καταθέτουσα Βουλεύτρια


Αφροδίτη Σταμπουλή



 

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16