ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

21.04.2015

Δήλωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής: Επιτέλους ξεκίνησε!

Πηγή: LEFT.GR
Δήλωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής: Επιτέλους ξεκίνησε!

Υπογράφουν Ιωάννα Γαϊτάνη, Μαρία Κανελλοπούλου, Εύη Καρακώστα, Νίνα Κασιμάτη, Ελένη Σταματάκη, Αφροδίτη Σταμπουλή

Η δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:

Μια δίκη που καθυστέρησε ήδη πολύ, επιτέλους ξεκίνησε. Παρά την αναμενόμενη προσπάθεια της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής να την υποβαθμίσει και να κωλυσιεργήσει, το γεγονός παραμένει: 69 μέλη μιας νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και η ηγεσία της οργάνωσης αυτής, με τα γνωστά ερείσματα στο “βαθύ κράτος” και τις διασυνδέσεις με μερίδα του επιχειρηματικού κόσμου, βρίσκονται επιτέλους ενώπιον της Δικαιοσύνης, κατηγορούμενοι για εγκλήματα, και όχι για τις ιδέες τους.

Η χτεσινή παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος και των δημοκρατικών πολιτών, αλλά και η δική μας παρουσία, τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και έξω, μαζί με τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτονόητο δημοκρατικό καθήκον. Είναι η ελάχιστη συμβολή στην προσπάθεια να μην ξεχάσουμε τον Σαχτζάτ Λουκμάν και τον Παύλο Φύσσα – ούτε όμως τους αντιφασίστες, τους μετανάστες, τα άτομα της ΛΟΑΔ κοινότητας και τα άτομα με ειδικές ανάγκες που χτυπήθηκαν ή στοχοποιήθηκαν από τα Τάγματα Εφόδου που καθοδηγούσε η Χρυσή Αυγή.

Στις 7 Μαΐου η δίκη θα ξαναρχίσει – και η παρουσία όλων μας θα είναι εξίσου αναγκαία όσο και σήμερα: τόσο μέσα στην αίθουσα, την οποία κατείχαν χτες, με την εύνοια της φρουράς, οι συγγενείς(;) των κατηγορουμένων, όσο και έξω. Πόσο αναγκαία είναι αυτή η παρουσία το έδειξε η ωμή χτεσινή επίθεση χρυσαυγιτών σε τρεις από τους μάρτυρες για την υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα. Το δείχνει επίσης ο ρόλος γραφείου Τύπου της Χρυσής Αυγής που έχουν αναλάβει συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, δημοσιεύοντας μεταξύ άλλων τα ονόματα των μαρτύρων κατηγορίας, και προσπαθώντας, μάταια φυσικά, να τους εκφοβίσουν. Το απαιτεί, τέλος, η αντιπροσφυγική προπαγάνδα που εντείνεται, με ευθύνη των κομμάτων του “συνταγματικού τόξου”, δημιουργώντας ένα νοσηρό κλίμα που ευνοεί τη Χρυσή Αυγή.

Στις 7 Μαΐου η δίκη θα ξαναρχίσει. Είναι όμως σημαντικό η διαδικασία να μεταφερθεί το συντομότερο σε καταλληλότερη αίθουσα στο κέντρο της Αθήνας, ώστε η δίκη να είναι προσβάσιμη στους πολίτες και τους δημοσιογράφους που θέλουν να την παρακολουθήσουν. Είμαστε σίγουρες ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα διασφαλίσει τη δημοσιότητα της δίκης και την προστασία των παραγόντων της δίκης, κατανοώντας το πολιτικό βάρος και το διεθνές ενδιαφέρον που συγκεντρώνει η δίκη μιας νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης όπως η Χρυσή Αυγή. Αναμένουμε την απόδοση δικαιοσύνης για την δολοφονική δράση των νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου, καθώς και αυτή των καθοδηγητών τους από τις ηγετικές θέσεις της εγκληματικής οργάνωσης.
σχετικός σύνδεσμος 

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16