ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

31.03.2015

Για τις δύσκολες ώρες που περνάει ο νομός Σερρών από τις πλημμύρες μίλησε στο Κόκκινο και τον Κώστα Αρβανίτη, η βουλευτής Σερρών, Αφροδίτη Σταμπουλή.

Πηγή: http://www.stokokkino.gr/
 Για τις δύσκολες ώρες που περνάει ο νομός Σερρών από τις πλημμύρες μίλησε στο Κόκκινο και τον Κώστα Αρβανίτη, η βουλευτής Σερρών, Αφροδίτη Σταμπουλή.
 
Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Βισαλτίας συνεχίζεται η κατασκευή πρόχειρων αναχωμάτων, προκειμένου να διασωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αγροτικές εκτάσεις από τις πλημμύρες, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε και διάνοιξη καναλιού, σε σημείο που βρίσκεται κοντά στον οικισμό του Αχινού. 

Παρόμοια κατάσταση βιώνει και ο δήμος Εμμανουήλ Παππά, με τη δημοτική αρχή να βρίσκεται σε επιφυλακή όλο το εικοσιτετράωρο. "Η στάθμη του νερού ανέβηκε περίπου σαράντα εκατοστά, ενώ ο ποταμός έχει υπερχειλίσει σε πολλά σημεία παρά τις άμεσες επεμβάσεις που γίνονται", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Δημήτρης Νότας.

Από τη πλευρά της λίμνης Κερκίνης, ο δήμαρχος Ηράκλειας Σερρών, Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, παραμένει αισιόδοξος δηλώνοντας ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. "Η λίμνη αυτή την ώρα έχει σταθεροποιηθεί , η κατάσταση είναι κρίσιμη, αλλά η στάθμη των νερών δεν παρουσιάζει αύξηση. Όσα νερά έρχονται τόσα διοχετεύονται στον ποταμό Στρυμόνα", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κοτσακιαχίδης

Εξάλλου, μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, δημάρχων και αγροτικών φορέων του νομού, ανακοινώθηκε πως αύριο το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με τον αντιπεριφεραιάρχη Σερρών και δημάρχους, θα έχουν το μεσημέρι συναντήσεις τόσο με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, και με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, προκειμένου να ζητήσουν την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τις καταστροφές που υπέστη ο νομός Σερρών από τις πλημμύρες.

"Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Βρισκόμαστε ενώπιον μιας τεράστιας καταστροφής στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Σήμερα ξεκινάει η μεγάλη προσπάθεια για να διεκδικήσουμε την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των αγροτών", δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης, που πρόκειται να ζητηθεί για τις άμεσες επεμβάσεις και παρεμβάσεις στη λίμνη Κερκίνη και στον ποταμό Στρυμόνα, αγγίζει περίπου τα είκοσι εκατομμύρια ευρώ, όπως εκτίμησε και ο κ. Τζιτζικώστας. Το ποσό αυτό αναμένεται να διεκδικήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού.

Συνεντεύξεις

05.09.2018

Συνέντευξη στο ρ.σ ΚΟΚΚΙΝΟ για την ανάκληση του τίτλου του Επίτιμου Δημότη Σερρών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακούστε τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο
 
https://soundcloud.com/vqkdjbjmsrmb/lykesas-stampouli-060918-1

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail afro-sta@otenet.gr  astampouli@parliament.gr
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16