ΔΡΑΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

08.03.2015

Προσφώνηση Αφροδίτης Σταμπουλή στις/ους πρόσφυγες από την Ροτζάβα του καταυλισμού Αρίν Μιρκάν της πόλης Σορούτ

Προσφώνηση Αφροδίτης Σταμπουλή στις/ους πρόσφυγες από την Ροτζάβα του καταυλισμού Αρίν Μιρκάν της πόλης Σορούτ στις 8/3/2015

“Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ μαζί σας την 8η του Μάρτη, την ημέρα που τιμούμε τους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματά τους. Βρίσκομαι εδώ πρώτα από όλα ως φεμινίστρια, ως μέλος της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών και ύστερα ως μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, εκλεγμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να διαδηλώσω στις κουρδικές περιοχές της Τουρκίας μαζί με εσάς τιςΚούρδισσες.
Η πλειονότητα του ελληνικού λαού υποστηρίζει τον αγώνα του κουρδικού λάου για ελευθερία και δημοκρατία και θαυμάζει τις Κούρδισσες που πολεμούν ενάντια σε παράφρονες εξτρεμιστές. Ιδιαίτερα εμπνέονται οι γυναίκες της Ελλάδας όπως και όλου του κόσμου από την ίση συμμετοχή τον Κουρδισσών σε αυτόν τον αγώνα ενάντια στον φονταμενταλισμό και τη βαρβαρότητα αμφισβητώντας έτσι την ανισότητα και τις διακρίσεις λόγω φύλου, αμφισβητώντας την πατριαρχία και τα στερεότυπά της. 
Οι γυναίκες της Ελλάδας προσπαθούν να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους με κάθε δυνατό μέσο. Επίσης θαυμάζουν την ίση συμμετοχή των Κουρδισσών στην κοινωνική και πολιτική ζωή όπως αποδεικνύει η παρουσία εδώ της συνδημάρχισσας ως ένα επίτευγμα, το οποίο οι γυναίκες στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο πρέπει να κερδίσουν με διαρκή διεκδίκηση. Η προστασία του περιβάλλοντος από καταστροφικές επιθέσεις που αποσκοπούν στη σκληρότερη εκμετάλλευσή του, είναι ένα ακόμη πεδίο το οποίο μοιράζονται οι γυναίκες της Ελλάδας με τις γυναίκες εδώ. Ξέρω ότι το να ζείτε μακριά από τα σπίτια σας σε έναν προσφυγικό καταυλισμό είναι ένα πολύ βαρύ τίμημα, και το να χάνετε αγαπημένα πρόσωπα είναι ένα ακόμα βαρύτερο τίμημα, αλλά δε θα πάψουμε να πορευόμαστε μαζί σε όλο τον κόσμο ενάντια στην πατριαρχία, τον φονταμενταλισμό, και την εκμετάλλευσή. Για την ισότητα, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την Ειρήνη.”

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16