ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

13.05.2014

Δ. Χαραλαμπίδου: «Στην Περιφέρεια αξιοποιούν τα Μνημόνια για τα συμφέροντα μιας ολιγαρχίας»

Πηγή: left.gr
Δ. Χαραλαμπίδου: «Στην Περιφέρεια αξιοποιούν τα Μνημόνια για τα συμφέροντα μιας ολιγαρχίας»

«Ισχυρά κέντρα εξουσίας ελέγχουν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αξιοποιώντας τις μνημονιακές πολιτικές για τα συμφέροντα μιας ολιγαρχίας σε κρίσιμους τομείς, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, το νερό, τα εργοστάσια που επιδοτούνται και «μετακομίζουν», οι δρόμοι με τα διόδια, οι καταστροφικές εξορύξεις και οι φαραωνικές ενεργειακές επενδύσεις

Αξιοποίηση», λένε, χωρίς κοινωνικό όφελος. Χωρίς δικαιοσύνη. Χωρίς δημοκρατία. Χωρίς την φωνή των εργαζομένων και των κατοίκων», τόνισε η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου, μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο Σερρών, σε εκδήλωση της Ριζοσπαστικής  Αριστερής Ενότητας με ομιλητή τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Οι περιφερειακές διοικήσεις που θα προκύψουν πρέπει να συγκρουστούν ενάντια στην αφαίρεση πόρων από την Αυτοδιοίκηση, ενάντια στις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών, ενάντια στη φτωχοποίηση και την κατάθλιψη της κοινωνίας. Με αυτές τις αξιώσεις διεκδικούμε την ανατροπή και την πρωτιά της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας στην Κεντρική Μακεδονία απέναντι στους υποψήφιους της συγκυβέρνησης», πρόσθεσε.Στην εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης, η βουλευτής Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σερρών Σταύρος Παπαϊωάννου. Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου επικεφαλής κλιμακίου της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γιώργο Θεοδωρόπουλο και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους το πρωί της Τρίτης 13 Μαΐου πραγματοποίησαν περιοδεία στις 07.00 στο λιμάνι και στις 10.00 στην ΕΛΒΟ. Το απόγευμα η Δέσποινα Χαραλαμπίδου θα μιλήσει σε εκδήλωση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας στη Βέροια. 
σχετικός σύνδεσμος

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16