ΑΡΘΡΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

27.08.2014

Στη διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: left.gr
Στη διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο πλευρό των κτηνοτρόφων που διαδήλωσαν σήμερα έξω από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.Παρόντες ήταν ο υπεύθυνος αγροτικής πολιτικής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κανταράς, η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου- Πασχαλίδου υπεύθυνη της ΕΕΚΕ Αγροτικού για τη ζωική παραγωγή, η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και επικεφαλής Περιφερειακής Παράταξης Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η Βουλευτής Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή καθώς και ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης Χρήστος Ρώσσιος.

Στην συνάντηση οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ άκουσαν με προσοχή τα αιτήματα των κτηνοτρόφων και τους εξέφρασαν την συμπαράστασή τους. Κατόπιν ο Τάσος Κανταράς, η Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου και η Αφροδίτη Σταμπουλή συμμετείχαν στην συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι των συλλόγων της ΠΕΚ στην κεντρική Μακεδονία με τον Περιφερειάρχη Α.Τζιτζικώστα.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε ότι η Περιφέρεια δεν πρέπει να χάσει ούτε λεπτό και από τη μια θα πρέπει να απαιτήσει τα αναγκαία κονδύλια για την στελέχωση και υλοποίηση ενός προγράμματος στήριξης της κτηνοτροφικής παραγωγής, από την άλλη όμως θα πρέπει να πιέσει με κάθε θεσμικό ή πολιτικό μέσο την ίδια την κυβέρνηση να σταματήσει επιτέλους τον τον εμπαιγμό σε βάρος του κτηνοτροφικού κόσμου.

«Η δυναμική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ αντανακλά τη σημαντική θέση που κατέχει στην κυβερνητική του πρόταση η αγροτική οικονομία και πιο συγκεκριμένα ο κλάδος της κτηνοτροφίας, που υποφέρει τον τελευταίο καιρό εκτεταμένες καταστροφές εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών της συγκυβέρνησης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η δριμεία περικοπή της εξισωτικής αποζημίωσης, τα παιχνίδια γύρω από το ζήτημα του "φρέσκου" γάλακτος, η ευρωπαϊκής ΚΑΠ, η ακατανόητη πολιτική της κυβέρνησης στον ορισμό των βοσκοτόπων, η εξαιτίας των απολύσεων και της αποδεκάτισης της κρατικής μηχανής αδυναμία των δημόσιων φορέων να προλάβουν και να αναχαιτίσουν ασθένειες, όπως ο καταρροϊκός πυρετός και η ευλογιά, ολοκληρώνουν με επιτυχία έναν κύκλο δεκαετιών προσπαθειών των ελληνικών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που ως στόχο είχε την πλήρη αποδυνάμωση της ελληνικής κτηνοτροφίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας πλήρη επίγνωση του ρόλου του καταθέτει επίκαιρη επερώτηση για την κτηνοτροφία, η οποία θα αναδείξει την κρισιμότητα της κατάστασης και θα φέρει την ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματά της προ των ευθυνών τους».

σχετικός σύνδεσμος

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16