ΔΡΑΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

19.12.2014

«Επίσκεψη των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου και Αφροδίτης Σταμπουλή στον κεντρικό σταθμό του ΔΕΣΦΑ στο Σιδηρόκαστρο»

19/12/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Θέμα: «Επίσκεψη των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου και Αφροδίτης Σταμπουλή στον κεντρικό σταθμό του ΔΕΣΦΑ στο Σιδηρόκαστρο»
 
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος (Υπεύθυνος του Τομέα Ενέργειας) και Αφροδίτη Σταμπουλή (βουλεύτρια Σερρών) επισκεφθήκαν τον κεντρικό σταθμό του ΔΕΣΦΑ στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, που αποτελεί τον κεντρικό σταθμό εισαγωγής φυσικού αερίου στην Ελλάδα από την Ρωσία.
Οι βουλευτές αφού ενημερώθηκαν από την διοίκηση της εταιρείας για τον σταθμό του ΔΕΣΦΑ, περιόδευσαν στις εγκαταστάσεις και μίλησαν στους εργαζομένους του ΔΕΣΦΑ.
Μεταξύ των άλλων τόνισαν ότι:
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατηγορηματικά αντίθετος και δεν αποδέχεται το έγκλημα του ξεπουλήματος των ενεργειακών επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Η κυβέρνηση, η οποία δεν έχει πλέον καμία λαϊκή νομιμοποίηση, οφείλει να σταματήσει άμεσα το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Συνεπώς, τετελεσμένα δεν αναγνωρίζονται και θα ακυρωθούν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ενεργειακές επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, μεταξύ αυτών και ο ΔΕΣΦΑ, θα επανέλθουν σε πρώτη φάση, σε δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο, στο νομικό και ιδιοκτησιακό καθεστώς, όπως ήταν πριν τις μνημονιακές αποφάσεις.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας έχει ως αναγκαία προϋπόθεση έναν ισχυρό και δημόσια ελεγχόμενο ενεργειακό τομέα με τις στρατηγικής σημασίας, δημόσιες εταιρίες (ΔΕΣΦΑ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ), τις οποίες η συγκυβέρνηση σήμερα εκποιεί.
Η πώληση του ΔΕΣΦΑ στην κρατική εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν θα στερήσει τη χώρα από έναν αποτελεσματικό μοχλό άσκησης ενεργειακής, κοινωνικοοικονομικής και περιφερειακής πολιτικής. Θα παραδώσει ένα σημαντικό δίκτυο μεταφοράς Φ.Α., που δημιουργήθηκε με τη συμβολή των ελλήνων φορολογουμένων, σε ξένα συμφέροντα, με  επιπτώσεις στην ανάπτυξη του δικτύου, στους  καταναλωτές και την απασχόληση.
Ο ΔΕΣΦΑ δεν  είναι μία συνηθισμένη επιχείρηση, αλλά μία επιχείρηση στρατηγικής σημασίας.
Είναι απαράδεκτο για μια εταιρεία όπως ο ΔΕΣΦΑ, το 65 % του προσωπικού του να είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, πόσο μάλλον, όταν κάποιοι εργαζόμενοι δουλεύουν στον ΔΕΣΦΑ 15 χρόνια με αυτό το καθεστώς. Οι συμβασιούχοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται για την εταιρεία χρόνια, επιβάλλεται να μονιμοποιηθούν, όχι μόνο γιατί είναι δίκαιο, αλλά γιατί αυτό επιβάλει και το συμφέρον της εταιρεία και ως ΣΥΡΙΖΑ δεσμευόμαστε να το υλοποιήσουμε. 
 
Το Γραφείο τύπου
φωτογραφίες

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16