ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

04.11.2014

«Θέλουν να τελειώσουν την ΕΒΖ!»

4 Νοεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης, και η Αφροδίτη Σταμπουλή, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, για τις εξελίξεις στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης
 
«Θέλουν να τελειώσουν την ΕΒΖ!»
Η Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης, και η Αφροδίτη Σταμπουλή, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, δήλωσαν τα εξής:
«Οι διοικήσεις παραιτούνται, αλλά η πολιτική δεν αλλάζει. Μπορεί χθες να δήλωσε την παραίτησή του από την θέση του προέδρου και του μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΒΖ ο Ηλίας Μπέτσης, ωστόσο είμαστε βέβαιοι ότι όποιος και να αναλάβει καθήκοντα στη θέση του θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική που πιστά εφαρμόζουν εδώ και καιρό οι διορισμένες διοικήσεις της ΕΒΖ. Εξάλλου, ο κ. Μπέτσης πρόλαβε να προσθέσει προηγουμένως στο βιογραφικό του και το «καθάρισμα» της Δωδώνης.
Με το κλείσιμο των δύο εργοστασίων σε Σέρρες και Ορεστιάδα, τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό της διοίκησης σε αγρότες – τευτλοκαλλιεργητές και εργαζόμενους, συνεχίζεται η απαξίωση και συντονισμένη προσπάθεια ξεπουλήματος της μοναδικής μεγάλης βιομηχανίας της χώρας. Ήδη, η διοίκηση, προσπαθώντας να γράψει τις τελευταίες σελίδες της ιστορικής βιομηχανίας, έχει βγάλει προκήρυξη για να ξεπουλήσει όλα τα ακίνητα του Ομίλου με εξαίρεση τα δύο αυτά εργοστάσια και του εργοστασίου στο Πλατύ.
Σημειώνεται ότι στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ορεστιάδα εργάζονταν πριν από την αναστολή λειτουργίας 47 άτομα, ενώ στις Σέρρες οι εργαζόμενοι ανέρχονταν σε 59.
Και την ώρα που κλείνουν τα δύο από τα τρία εναπομείναντα εργοστάσια του Ομίλου, με την επεξεργασία των τεύτλων να γίνεται αποκλειστικά στη μονάδα στο Πλατύ Ημαθίας, στη νέα ΚΑΠ εντάσσουν την τευτλοκαλλιέργεια στις συνδεδεμένες ενισχύσεις. Αυτό αποτελεί κοροϊδία!
Οι διοικήσεις της ΕΒΖ έχουν περίτρανα αποδείξει την πλήρη ταύτισή τους με τις πολιτικές της συγκυβέρνησης για μείωση της αγροτικής παραγωγής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να στηρίζει τους καλλιεργητές τεύτλων, τους εργαζόμενους της ΕΒΖ και τις τοπικές κοινωνίες που βασίζουν την οικονομία τους στην ανάπτυξη της τευτλοκαλλιέργειας, με σκοπό τη διατήρηση μιας από τις τελευταίες βιομηχανίες της Βόρειας Ελλάδας. Υποστηρίζουμε σταθερά την συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας και την ανάπτυξης της βιομηχανίας με τη λειτουργία του συνόλου των εργοστασίων και την παραμονή της υπό δημόσιο έλεγχο, ενώ έχουμε ήδη καταθέσει τις προτάσεις μας για την εξυγίανση και την παραγωγική και λειτουργική ανασυγκρότηση του Ομίλου.»

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail afro-sta[email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16