ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

02.10.2014

Λαμβανόμενα Αστυνομικά μέτρα φύλαξης-φρούρησης του ευρύτερου χώρου στο Λόφο Καστά Αμφίπολης

ΑΝΑΦΟΡΑ
 
Προς το Προεδρείο της Βουλής
 
Για τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
 
Θέμα: Λαμβανόμενα Αστυνομικά μέτρα φύλαξης-φρούρησης του ευρύτερου χώρου στο Λόφο           Καστά Αμφίπολης
 
Η βουλεύτρια του Νομού Σερρών, Αφροδίτη Σταμπουλή καταθέτει ως Αναφορά την Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών, με θέμα: ″Λαμβανόμενα Αστυνομικά μέτρα φύλαξης-φρούρησης του ευρύτερου χώρου στο Λόφο Καστά Αμφίπολης.″, στην οποία αναφέρεται ότι: “Ο χώρος φυλάσσεται και φρουρείται αποκλειστικά από το Αστυνομικό Προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών το οποίο προέρχεται από το σύνολο των επιμέρους Αστυνομικών Υπηρεσιών και απαιτούνται καθημερινά συνολικά είκοσι τρείς (23) Αστυνομικοί οι οποίοι εργάζονται σε αλλαγές εικοσιτετράωρης (24ης) βάρδιας, γεγονός το οποίο προκαλεί δυσχέρειες στην ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών καθώς αποτελεί πλέον δεδομένο και σύνηθες φαινόμενο να εκτελείται εποχούμενη περιπολία σε ολόκληρη την περιοχή αρμοδιότητας της Δ.Α. Σερρών με ένα μόνο Αστυνομικό σε όλες τις βάρδιες, ακόμη και στη βραδινή καθώς το Αστυνομικό προσωπικό δεν επαρκεί.”. Επιπλέον τονίζεται ότι “ Σχεδόν το σύνολο των Αστυνομικών Δυνάμεων που λαμβάνουν μέτρα φρούρησης χώρου στο λόφο Καστά μετακινούνται από την έδρα της Δ.Α. Σερρών σε απόσταση περίπου εξήντα (60) χιλιομέτρων”, με τα περιπολικά οχήματα, τα οποία οδηγούν. Τέλος ζητούν μεταξύ άλλων: την άμεση διακοπή αποσπάσεων προσωπικού προς την Δ.Α. Ορεστιάδας, την ενίσχυση της Δ.Α. Σερρών με ικανό αριθμό Αστυνομικών κατά τις έκτακτες μεταθέσεις του Νοεμβρίου, την άμεση χορήγηση και διάθεση ενός υπηρεσιακού λεωφορείου για την μετακίνηση του Αστυνομικού προσωπικού, κ.α.
 
 
 
Επισυνάπτεται η Επιστολή.
 
Παρακαλώ για την απάντηση και τις ενέργειες σας και να με ενημερώσετε σχετικά.
 
 
 
 
Η καταθέτουσα βουλεύτρια
 
Αφροδίτη Σταμπουλή

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16