ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΤΟΠΙΚΑ

03.07.2014

Ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου Βισαλτίας λόγω καταστροφών από έντονα καιρικά φαινόμενα

ΑΝΑΦΟΡΑ
 
Προς το Προεδρείο της Βουλής
 
Για τους Υπουργούς: Εσωτερικών
                                    Οικονομικών
                                    Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων
                                   
 
Θέμα: Ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου Βισαλτίας λόγω καταστροφών από έντονα καιρικά φαινόμενα
 
Η βουλεύτρια Νομού Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή καταθέτει ως Αναφορά την Επιστολή του Δημάρχου Βισαλτίας με θέμα την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου λόγω καταστροφών από έντονα καιρικά φαινόμενα. Στην επιστολή αναφέρει ότι: “από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και συγκεκριμένα από τις έντονες βροχοπτώσεις που έλαβαν χώρα στις 18-6-2014 στο Νομό μας, η Τοπική  Κοινότητα Τριανταφυλλιάς της Δ.Ε. Βισαλτίας υπέστη σοβαρές ζημιές σε δίκτυα υποδομών. Συγκεκριμένα στο αγροτικό οδικό δίκτυο σημειώθηκε πολύ σοβαρή κατολίσθηση του οδοστρώματος (...), με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία πράγμα που δυσχεραίνει την πρόσβαση των δημοτών μας στις αγροτικές τους εκμεταλλεύσεις και συγχρόνως εγκυμονεί κινδύνους για την ζωή τους. Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με την κατασκευή ενός τεχνικού έργου.” Επιπλέον “ο κεντρικός αγωγός του δικτύου ύδρευσης (...) αιωρείται με άμεσο κίνδυνο την διακοπή υδροδότησης ολόκληρης της Τοπικής Κοινότητας Τριανταφυλλιάς”. Τέλος ζητά: “να μας ενισχύσετε οικονομικά με το ποσό των 100.000 ευρώ, ώστε να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις έκτακτες αυτές καταστάσεις που προέκυψαν.”
 
 
Επισυνάπτεται η Επιστολή
 
Παρακαλώ για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να με ενημερώσετε σχετικά
 
 
 
 
Αθήνα, 26 Ιουνίου 2014
 
Η καταθέτουσα βουλεύτρια
 
Αφροδίτη Σταμπουλή
 

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16