ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

22.08.2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών συμμετείχε στη διαμαρτυρία των κατοίκων Πλαιοκάστρου για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ
 
 
Πολυπληθές κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, αποτελούμενο από τη βουλεύτρια Αφροδίτη Σταμπουλή, το Συντονιστή και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής καθώς και τον επικεφαλής και μέλη του περιφερειακού σχήματος, συμμετείχε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την οικονομική ζωή της ευρύτερης περιοχής Παλαιοκάστρου από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Π.Ε. Σερρών.
Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Περιβαλλοντική Κίνηση Πολιτών Παλαιοκάστρου και στο πλαίσιό της αποκλείστηκε για μισή ώρα ο δρόμος που οδηγεί στο ΧΥΤΑ.
Αφορμή για τη νέα αυτή κινητοποίηση υπήρξε το γεγονός ότι πριν λίγες μέρες εμφανίστηκαν σε ρέμα κάτω από το ΧΥΤΑ στραγγίσματα, κάτι που υποτίθεται πως δεν έπρεπε να συμβεί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή στάθηκε αλληλέγγυος στον αγώνα των κατοίκων, επισημαίνοντας το ακατάλληλο της χωροθέτησης του ΧΥΤΑ και τον κίνδυνο ρύπανσης των υπόγειων υδροφορέων. Οι κυβερνητικές ωστόσο επιλογές, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, βρίσκονται στο αντίποδα της ορθής διαχείρισης των αστικών αποβλήτων και σε πλήρη αναντιστοιχία με τις προτεραιότητες και τις επίσημες οδηγίες της Ε.Ε. (μείωση ποσότητας παραγόμενων αποβλήτων, επαναχρησιμοποίηση υλικών, κομποστοποίηση, ανακύκλωση, υγειονομική ταφή υπολειμμάτων). Το γεγονός αυτό εκτός των κινδύνων που εγκυμονεί για το περιβάλλον μπορεί να οδηγήσει και σε απένταξη του έργου από τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, οπότε το δυσβάσταχτο κόστος θα βαρύνει επιπλέον στις πλάτες των πολιτών.
 
Τα παρατράγουδα άρχισαν πολύ νωρίς, δυστυχώς, και οι πλέον δύσπιστοι αντιλαμβάνονται ότι η υπόθεση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ ωθείται προς την κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποτραπεί σε κάθε περίπτωση.
Τα παραπάνω τόνισαν σε συνεντεύξεις τους προς τα ΜΜΕ, που κάλυψαν την εκδήλωση, η βουλεύτρια Αφροδίτη Σταμπουλή και ο επικεφαλής του περιφερειακού σχήματος Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα Σταύρος Παπαϊωάννου.
 
ΣΥΡΙΖΑ Σερρών
φωτογραφικό άλμπουμ
σ
χετικός σύνδεσμος

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16