ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

25.08.2014

Παρουσίασης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τον πολιτισμό

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
 
  Στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τον πολιτισμό κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Αμφίπολης και Σερρών, στο οποίο συμμετείχαν οι βουλεύτριες Άννα Χατζησοφιά, (Β΄Αθηνών) - μέλος της ΕΕΚΕ πολιτισμού και Αφροδίτη Σταμπουλή (Σερρών) όπως και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Άλλος δρόμος για την τοπική Αυτοδιοίκηση» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αμφίπολης Φιντίας Βελίκης επισκέφτηκε την Παρασκευή 22 Αυγούστου το χώρο των ανασκαφών στο λόφο Καστά Μεσολακιάς. Κατά την ενημέρωση από την προϊσταμένη της ΚΗ΄ Εφορίας Αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη σχετικά με την πορεία των ανασκαφών επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη για την οποία πέρα από τους αναγκαίους πόρους και την ούτως ή άλλως αξιολογότατη εργασία ολόκληρης της ομάδας απαιτείται και ο αναγκαίος χρόνος ώστε να τεκμηριωθεί επιστημονικά.
Στη συνέχεια οι βουλεύτριες και το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκαν το μουσείο της Αμφίπολης, όπου διαπιστώθηκαν τα προβλήματα συντήρησής του και οι ελλείψεις σε προσωπικό, οι οποίες θα γίνονται εντονότερες όσο αυξάνεται η επισκεψιμότητα χάρη στη νέα ανακάλυψη. Στις 2.00 μμ δόθηκε συνέντευξη τύπου στις Σέρρες, όπου τονίστηκε ότι απαιτείται η εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής που με την επίλυση χρόνιων τοπικών προβλημάτων, όπως η λειτουργία του λιμανιού της Αμφίπολης ως καταφύγιο αλιευτικών και τουριστικών σκαφών και η ολοκλήρωση της νέας οδικής σύνδεσης Αμφίπολης-Δράμας, θα δώσει ώθηση προς μια πολύπλευρη ανάπτυξη της περιοχής που δε θα ξεπουλά αλλά θα αξιοποιεί την πολιτιστική κληρονομιά με σεβασμό στο περιβάλλον και προς όφελος της κοινωνίας.
Στις 6.30  το κλιμάκιο μετέβη στο Ροδολίβος, όπου συναντήθηκε με πολιτιστικούς – καλλιτεχνικούς συλλόγους της περιοχής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Η γόνιμη συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες ένταξης στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ της ερασιτεχνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας συνεχίστηκε με επίσκεψη στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ροδολίβους. Στις 8 μμ πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των θέσεων και των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τον πολιτισμό από την Άννα Χατζησοφιά με πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και παρεμβάσεις των παρευρισκόμενων.
Το απόγευμα του Σαββάτου το κλιμάκιο με τις βουλεύτριες επισκέφθηκε την Άνω Βροντού, όπου παρουσιάζονταν οι εκδηλώσεις της 8ης Αστροβραδιάς, συνομίλησε με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων που συνδιοργανώνουν και συμμετέχουν στις δράσεις και παρακολούθησε τις επιστημονικές διαλέξεις του προγράμματος.
Πριν από την αναχώρηση της Άννας Χατζησοφιά την Κυριακή πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Παναγιώτη Μέντη, κατά την οποία συζητήθηκαν οι συνθήκες λειτουργίας και οι προοπτικές αυτού του σημαντικού πολιτιστικού θεσμού.
Ο πολιτισμός, σε καιρό κρίσης, όχι μόνο δεν είναι περιττή "πολυτέλεια", αλλά αποτελεί ένα πεδίο έκφρασης της κοινωνίας από το οποίο αυτή παίρνει κουράγιο ώστε να συνεχίσει να αντιστέκεται και να διεκδικεί. Αποτελεί κοινωνικό αγαθό όπως η υγεία και η παιδεία, του οποίου οι δομές πρέπει να στηριχτούν τόσο οικονομικά όσο και σε επίπεδο στελέχωσης. Η ερασιτεχνική πολιτιστική δραστηριότητα αξίζει ιδιαίτερη φροντίδα ώστε να βρίσκεται σε ισορροπία αλλά και διαρκή αλληλοτροφοδότηση με την επαγγελματική πολιτιστική παραγωγή. Σε διαρκή αλληλοτροφοδότηση με τις πολιτιστικές δυνάμεις του τόπου επιδιώκει να βρίσκεται και ο ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία συγκρότησης του προγράμματός του για τον πολιτισμό.
                                                                                              
 
                                                                                ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

Συνεντεύξεις

31.03.2019

Πατριδοκαπηλία προς μικροκομματική εκμετάλλευση

Εκπροσωπώντας μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, στην επίλυση ποιων προβλημάτων θεωρείτε ότι έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια;
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ύπαιθρο και να βοηθήσει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, στήριξε το πρόγραμμα των νέων αγροτών της προκήρυξης του 2016. Ενώ εξαντλήθηκαν τα κονδύλια (μαζί με την υπερδέσμευση), το ΥΠΑΑΤ φρόντισε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλια και ενέταξε όλους του επιλαχόντες της επικράτειας στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 667 επιλαχόντες, οι οποίοι τελικά εντάχθηκαν. Μόνο γι’ αυτούς εξασφαλίστηκαν πάνω από 12 εκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης, ενώ στο νομό Σερρών εντάχθηκαν επιπλέον 137 επιλαχόντες, αυξάνοντας τον αριθμό των τελικών δικαιούχων στους 724 για το νομό. 

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Διον.Σολωμού 14
Σέρρες 62100
Εmail [email protected]  [email protected]
Tηλ. 23210-22450  , 2103709415-16